Ateliere creative la Revista de Povestiri

Septembrie este luna de inscrieri la atelierele organizate de Revista de Povestiri. Toate au loc la Bucuresti, cu exceptia atelierului online coordonat de Florin Iaru, care se tine pe Google Hangouts.

Scriere creativa, caligrafie, argumentare, desen de BD/roman grafic, comunicare, coaching sunt temele atelierelor din aceasta toamna. Au intre 8 si 16 intalniri si sunt coordonate de oameni experimentati si simpatici.

Scrierea creativa e reprezentata de patru ateliere. Unul intensiv, unul online, unul de SF si o serie de intalniri o data la doua duminici, Creative Writing Sundays, in care participantii primesc feedback de la scriitori variati si buni.

Argumentarea antrenteaza cursantii in structurarea si expunerea ideilor si ii ajuta sa fie mai convingatori in orice situatie cu miza: un interviu pentru un job, o dezbatere, o propunere de cale de actiune, orice.

La atelierul de caligrafie se invata doua stiluri de scriere cu penita, foundational hand si gotic, iar la final se experimenteaza caligrafia cu instrumente moderne.

Atelierul de desen ii invata pe participanti sa deseneze o poveste sub forma unei benzi desenate sau a unui roman grafic, cu tot ce e specific genurilor.

Atelierul de comunicare interpersonala foloseste o metoda inovativa, a coachingului de grup, care ii ajuta pe participanti sa constientizeze felul in care comunica, patternurile in care aluneca, raportarea la ceilalti, ce exprima prin nonverbal.

Coachingul nu are forma unui atelier, e individual si adaptat la scopul omului. Coach-ul ales este unul cu o etica nefisurata si implicat in dezvoltarea practicii in Romania – a tradus doua carti pe subiect si e unul dintre realizatorii primei reviste de coaching din tara.

Unele dintre ateliere au inscriere pe baza de motivatie, altele au preselectie. Si termenele limita si numarul de locuri variaza. Pentru detalii despre fiecare in parte, intrati pe revistadepovestiri.ro/ateliere.

Dupa ce a publicat proza scurta un an si jumatate, Revista de Povestiri s-a orientat pe zona educationala. Atelierul de scriere creativa cu Marius Chivu si Florin Iaru a fost primul pe lista, in octombrie 2012, apoi au aparut si altele care ii ajuta pe oameni sa spuna o poveste prin diferite limbaje artistice si ii antreneaza sa se tina de vis pana reusesc.

Ateliere creative la Revista de Povestiri

Ateliere creative la Revista de Povestiri

Post Stats
  • 370 words
  • 2400 characters
  • 120 s reading time
  • 185 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/a-t-c-v-r/ateliere-creative-la-revista-de-povestiri/">Ateliere creative la Revista de Povestiri</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: