ElectroBlog Ro – The Future

ElectroBlog Ro a promovat de-a lungul timpului adevăratele valori ale muzicii electronice româneşti, istoria sa. Acum îşi îndreptăm atenţia spre tinerele talente, spre producători muzicali noi, mai “ascunşi” urechilor, iar prin intermediul site-ului electroblogro.com am lansat o campanie de descoperire a acestora. Astfel, s-a născut “ElectroBlog Ro – The Future“, o compilaţie care aduce în faţă “muzica nouă”.
Aceasta va fi o dublă compilaţie, prima parte fiind lansată pe 10 iunie 2012, iar cea de-a doua tot în data de 10, a lunii următoare. “ElectroBlog Ro – The Future (Part 1) cuprinde un număr de 20 piese, care navighează printr-o mare diversitate de stiluri muzicale, precum ambiental, breakbeat, digital-pop, dnb, dubstep, electronica, electro-rock, experimental, idm, industrial, nu-disco, nu-wave, tech-house şi altele. “The Future” demonstrează că avem producători muzicali valoroşi, avem potenţial, iar viitorul nu are cum să sune decât bine. În ce priveşte tehnica şi genul abordat putem trage unele concluzii.
Una ar fi că sampling-ul a fost şi va fi bine reprezentat mereu în viitor. Orice bedroom producer sau orice pasionat începe prin a rupe bucăţi pe placul lui, a reconstrui ceva pe placul lui, sau a face un mash-up. Spre fericirea noastră, după cum se observă şi pe această compilaţie, folclorul, vechile şlagăre sau filmele vechi sunt la loc de cinste printre preferinţele tinerilor producători. Dar totuşi sampling-ul are un concurent serios, pentru că muzicienii de astăzi au prins gustul field recording-ului şi încep să îşi “rupă bucăţile” direct din natură, asta favorizat de multitudinea de gadgeturi existente în prezent. De aici vorba “orice mişcă se aude” (sau se vede) în zilele noastre.
A doua concluzie, în ce priveşte stilul muzical, observ cu bucurie că lumea se (re)îndreaptă tot mai mult spre organic, acustic, sintetizatoare, spre instrumente hardware. Putem spune că evoluţia spre un nivel mai sus, sau fenomenul de maturizare muzicală este realizată spre această direcţie, iar scena românească este tot mai matură.

Tracklist:
01. Andu Simion – Space garage
02. Stela Enache & Florin Bogardo – Ce simţi când eşti îndrăgostit (Platonic Scale Remix)
03. Secuem – It’s a crime
04. Ansel Kraft – The future is now
05. Shanyio – Phir phirik
06. Margareta Pâslaru – Cum e oare (Tremour Remix)
07. CoxBoy & Mjolnir – Maria Dub
08. Esemdi – I miss you
09. Vardøgr – Love, this unexplained phenomenon
10. Fierbinţeanu & Ics – Refugee
11. traficdeseară – cauza cu mircea
12. Zgomot – Două stele
13. Fabian Maze – Doina
14. Mădălin Luca – Gaida
15. badsector – There is nothing
16. The Ghost of 3.13 – Don’t look back
17. Xioux – Purple, red & yellow
18. Victor Tivadar – Stringfire
19. Casetofoane – Videocaseta E
20. Organ Hammond Skills – Porro Prism

Multumim ElectroBlog.ro

ElectroBlog Ro - The Future

ElectroBlog Ro - The Future

Post Stats
  • 463 words
  • 3259 characters
  • 150 s reading time
  • 231 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/a-t-c-v-r/electroblog-ro-the-future/">ElectroBlog Ro – The Future</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: