Expozitia SHAPE.NOISE la Muzeul National de Arta Contemporana

Expozitia SHAPE.NOISE , 25 Aprilie – 18 Mai 2014, Muzeul National de Arta Contemporana (str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Bucuresti, intrarea prin Calea 13 Septembrie), curator: Rokolectiv, artisti: Aparatus 22, barconlisio, Monotremu, Sillyconductor.

Apparatus 22 (RO) | 7 Uncertain Scripts | instalatie video, 2014
7 Uncertain Scripts” este prima dintr-o serie de instalatii initiate ca urmare a interesului colectivului Apparatus 22 in studiul ambivalentei unor cuvinte si notiuni lingvistice ce apar atat in sfera sacrului, cat si in vocabularul culturii pop.
Simbolic, gestul de e experimenta natura ca un download devine material de reflectie si constructie pentru neo-capela lightbox care intampina vizitatorii cu sapte scenarii speculative privitoare la un posibil viitor  intr-o lume post-internet, post-droguri, post-actuala-ordine-religioasa, post-cronologie.
In umbra trecutului megalomaniac al cladirii ce adaposteste muzeul in curtea caruia se inalta alarmant uriasa catedrala ortodoxa, “7 uncertain scripts” este pentru Apparatus 22 o evadare escapista necesara pentru a accede o inţelegere avansata a schimbarilor produse in curentele de gandire de recunoasterea noii ere a Antropocenului.
Instalaţia a fost produsa cu sprijinul Apparatus 22 Production Fund oferit de: KOVOSTROJ, EXEC INSTAL, add si KILOBASE BUCHAREST.

bar/conlisio (RO) | instalatie de sunet, 2014
Sergiu Doroftei, Bogdan Susma si Ion Cotenescu transforma urcatul epuizant al scarii foarte lungi spre terasa MNAC-ului intr-o instalaţie impresionanta folosindu-se de sunet si vibraţie. Lasand frustrarile urcusului deoparte, ascensiunea devine daca nu mai usoara, cel puţin mai distractiva.
Atenţie ce atingi cu mana, vei fi surprins!

Monotremu | Q.E.F. | instalatie de sunet, 2014
Dincolo de a fi una dintre cele mai sarace tari din Europa, Romania este deasemenea si printre cele mai religioase. Lucrarea noastra este o falsa si deceptionanta chemare la o slujba care promite o viata mai buna. E parte din seria “Kit de supravietuire”, prin care vedem religia ca pe un ultim resort la problemele noastre sociale si politice, cand orice altceva pare sa nu mai functioneze.

Sillyconductor | Pianosaurus | instalatie de sunet (versiunea interactiva), 2014
Pianosaurus (Pianodisastrous) este o platforma multi-instrumentala surround care investigheaza posibilitatile unui software de a prepara un pian sau un numar infinit de piane prin anteprogramare extensiva.
Cu ajutorul unui controller simplu, Pianosaurus creeaza shortcut-uri motorii favorizand cele mai rapide cai de manipulare a volumului, lungimii, timbrului, tonalitatii, vitezei si octavei unui sunet, schimband instantaneu moduri tonale sau elaborand pe loc unele noi.
Inspirat din instrumentele mecanice timpurii, de pianul Alnico Bosendorfer Imperial al lui Conlon Nancarrow, de Clavecinul Ocular al lui Louis Bertrand Castel sau de Orchestrion, Pianosaurus este un pian virtual turboficat capabil sa accelereze sprinten de la 20 de batai pe minut la 999 in mai putin de 0.3 secunde. Cu alte cuvinte, el a fost creat cu un singur scop: pentru a descoperi cum poate suna un pian sau mai multe atunci cand nu exista limitari de ordin fizic sau mecanic in reproducerea unei note.

Post Stats
  • 455 words
  • 3259 characters
  • 148 s reading time
  • 227 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/a-t-c-v-r/expozitia-shape-noise-la-muzeul-national-de-arta-contemporana/">Expozitia SHAPE.NOISE la Muzeul National de Arta Contemporana</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: