LAIBACH live performance @ The Silver Church

Joi 22 mai, Laibach – grupul industrial /dark wave/ avangarde, de origine slovena , revine la Bucuresti, intr-un turneu de promovare a celui mai recent album, “SPECTRE”, lansat in luna martie a acestui an. Evenimentul este organizat de club Control cu sprijinul The Silver Church Club.
Intrare: 65 lei.
Biletele se pot achizitiona in avans din club Control ( Str. C-tin Mille, nr. 4) sau online, in sistem “print at home” de pe www.easytickets.ro.

————————————————————

Cu o activitate ce a imbinat controversa cu forta inovatiei, jongland cu arta, politica si filosofia, Laibach se bucura de o reputatie interesanta si mare recunoastere la nivel international.
Desi au inceput in iunie 1980 ca un colectiv muzical si artistic in Slovenia, Laibach s-au facut remarcati la nivel mondial in primul rând prin muzica, discografia lor numarând peste 30 de albume lansate in diferite formate (CD, vinil, casete audio, etc). Grupul a avut o implicare multi-disciplinara, vizând multe domenii, de la cultura populara la cross-media si arta performativa (colaje, fotocopii, postere, grafica, pictura, video, instalatii, concerte si spectacole). Membra si reprezentanta a miscarii culturale Neue Slowenische Kunst, Laibach s-a confruntat cu multe problematici, stârnind reactii puternice din partea autoritatilor politice din fosta Iugoslavie si mai ales in Republica Socialista Slovenia natala.
In 1983 au inventat si definit termenul istoric de “retro-avangarda” si au chestionat in mod constant, din punct de vedere artistic, termeni precum citat, insusire, re-contextualizare, drepturi de autor si copiere. Laibach pune in practica conceptul de opera colectiva, demontând latura individuala a artistului si stabilind principiul hiper-identificarii.
Elementele specifice Laibach regasite in toate formele lor de manifestare artistica sunt: referintele puternice la istoria artei avangardiste si la realismul socialist pentru productia lor de arta vizuala, de-individualizarea prin aparitiile pe scena sub forma unui cvartet anonim, imbracat in uniforme depersonalizante, proclamatiile conceptuale si performance-urile cu un sound puternic incadrat intr-o zona muzicala (pop) industriala.

LAIBACH ”Eurovision”


Lansat la Mute Records, SPECTRE este primul album de studio Laibach in 8 ani, un adevarat manifest in forma poetica. Magnific si grav, dar in mod formal vesel, proaspat si provocator, SPECTRE iese din umbra si aduce la lumina o serie de piese si idei noi cu care Laibach isi restabileste pozitia grandioasa pe scena muzicala internationala.
Cu SPECTRE, Laibach s-au “reinventat” pe sine intr-o forma plina de prospetime, dar in acelasi timp cizelata si solida. Trupa pune in discutie toate interpretarile rigide, precum si prejudecatile despre ea insasi, despre muzica si intentiile sale, despre propria filozofie si ideologie.
Versiunea extinsa a albumului include patru piese bonus, inclusiv Love On The Beat, o adaptare Laibach a celebrei piese a lui Gainsbourg si adaptarea unui vechi blues al lui Blind Lemon Jefferson – See That My Grave Is Kept Clean, piesa pe care Laibach a inregistrat-o initial pentru productia de teatru Die Macht der Finsternis (Puterea Intunericului), de Lev Tolstoi.

Website LAIBACH | Facebook LAIBACH | Youtube LAIBACH | Vimeo LAIBACH | Instagram LAIBACH

Post Stats
  • 477 words
  • 3470 characters
  • 155 s reading time
  • 238 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/a-t-c-v-r/laibach-live-performance-silver-church/">LAIBACH live performance @ The Silver Church</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: