Romanian Design Week 2014, 16-25 mai

Romanian Design Week isi deschide portile pentru editia 2014. In perioada 16-25 mai, cel mai important eveniment dedicat in exclusivitate designului romanesc numara 350 lucrari, 150 de expozanti si 60 de evenimente colaterale, avand ca tema Design in spatiul public. Expozitia centrala Romanian Design Week poate fi vizitata la Palatul Camerei de Comert Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), incepand cu sambata 17 mai, ora 10. Vernisajul are loc vineri, 16 mai, la ora 19.

Centrata in jurul temei principale legate de viata urbana si importanta designului in spatiul comun, expozitia centrala include lucrari din cinci domenii: Arhitectura, design interior & urbanism; Fashion; Graphic design, publicitate & branding; Lifestyle si Design de produs. Lucrarile din expozitia centrala, precum si cele 60 de evenimente colaterale promovate in cadrul RDW 2014 au fost selectate in urma unui apel de proiecte care s-a derulat la inceputul anului. Selectia lucrarilor a fost facuta de catre organizatori alaturi de un board de consultanti din care fac parte: Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Costin Popescu, Managing Partner CAP, Domnica Margescu, director de moda Elle, Maurice Munteanu, editor de moda Elle, Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro si arhitectul Attila Kim, care semneaza de asemenea si conceptul si designul expozitiei centrale.

Romanian Design Week este o sarbatoare generalizata a design-ului autohton prin care ne dorim sa promovam designul valoros, sa amplificam interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, sa aducem un public cat mai larg mai aproape de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si sa generam acel context necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania,” declara Andrei Bortun, CEO The Institute, initiatorul proiectului.

Designul trebuie sa fie un liant intre comunitati, preocupari si straturi estetice, intre oameni, idei, obiecte si semnificatia lor in cotidian. In 2014, focusul acestei editii a fost pe mediul pe care il impartim cu totii, pe spatiul colectiv si pe modul in care designul ne ajuta sa comunicam, sa interpretam si sa ne imbunatatim viata. Daca anul trecut am adus in lumina reflectoarelor Palatul Stirbei, transformandu-l in prezent in destinatie pentru numeroase evenimente de cultura urbana, anul acesta unul din obiectivele noastre a fost sa readucem la viata o alta cladire valoroasa – Palatul Camerei de Comert Bucuresti,” adauga Andrei Bortun.

In timpul Romanian Design Week 2014, in afara de Expozitia centrala, peste 60 de evenimente colaterale traseaza harta designului si a spatiilor bucurestene in care acesta se simte cel mai bine. Evenimentele colaterale de anul acesta sunt grupate in functie de tipologie: Design expo, Design talks, Design happens, Design sells, Design by night si Design kids. Spatiul central, Palatul Camerei de Comert Bucuresti, gazduieste alaturi de Expozitia centrala si de Young Designers Exhibition prezentata de UniCredit Tiriac Bank si o serie de conferinte si workshop-uri dedicate celor interesati de design, dar si expozitia Instalart/Obiect/002. Inspired by Peroni si Expozitia “Evolutia lampilor cehe 1950-1990”, prezentata de grupul creativ OKOLO.

In timpul Romanian Design Week 2014 au loc si doua seri speciale: Fashion’s Night Out (20 mai) si Architecture’s Night In (22 mai), doua trasee speciale ale celor mai importante ateliere, studiouri si concept store-uri romanesti.

Despre Romanian Design Week
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.
Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW va avea loc in perioada 16-25 mai.
Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.
Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:
www.romaniandesignweek.com
www.facebook.com/romaniandesignweek

Post Stats
  • 600 words
  • 4136 characters
  • 195 s reading time
  • 300 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/a-t-c-v-r/romanian-design-week-2014-16-25-mai/">Romanian Design Week 2014, 16-25 mai</a>

One Response

  1. mobila arad 22/04/2015

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: