O cautare pe Wikipedia ar genera raspunsuri strict directionate catre un dispozotiv menit sa tina hotii si animalele departe.Cam asta inseamna Electric Fence.
Trupa Electric Fence a luat nastere intr-o conjunctura defavorabila muzicii in general, intr-o industrie muzicala dominata de facil, subordonata subculturii intr-un peisaj saracacios guvernat de criza mondiala.
Electric Fence s-a hotarat sa existe si sa traiasca din vanzarea muzicii lor si din biletele vandute la concerte. Au refuzat stereotipurile, au refuzat sa se alinieze trendurilor si au creat o muzica originala, proaspata, si asa, cum multi din degustatorii genului au spus, o muzica din 2011-2012.
Pentru ca niciunul din membrii trupei nu are veleitati de diva, viata scandaloasa, iubiti fotbalisti sau fotbaliste, accesul pe canalele media conventionale le-a fost restrictionata aproape in intregime, singura cale de a se face cunoscuti fiind online-ul : http://www.electricfence.ro/ , fiind site-ul oficial al trupei, de unde se pot accesa link-uri catre cele mai cunoscute portaluri de muzica si site-uri de socializare.
Electric Fence a fost difuzata in special si cum era normal de catre Radio Guerrilla, probabil singurul radio din Romania care-si permite lupta cu facilul si subcultura. Pe radio Guerrilla au fost in playlist pana acum 5 piese Electric Fence si cu exceptia uneia dintre ele, toate au ajuns pe primul loc in Topshow Radio Guerrilla. Au mai fost difuzati de catre Radio Romania Actualitati, Radio VoxT Iasi si Radio Transilvania.
Concertele trupei Electric Fence sunt un amestec de virtuozitate, proaspetime si energie debordanta, facandu-i, fara exceptie, pe oricare dintre participanti sa-si doreasca sa repete experienta. Si pentru ca in online vestile circula repede, Electric Fence a fost remarcata si invitata de catre organizatori sa participe la festivalurile: Mosquito Festival, TiMaff, AlternaTIFF, BestFEST, PENNINSULA, unde s-au bucurat de un feedback rasunator.
Trupa a fost înfiintata la începutul anului 2009 de catre Elena Vasile si David Ciente. Înfiintarea consta practic în redenumirea proiectului Raza si reorientarea în plan muzical. Au aparut în portofoliu circa 13 cântece, toate în limba engleza, cu un succes relativ mare pe site-uri cu specific muzical din Europa (http://www.sellaband.com/; www.thesixtyone.com).
La sfârsitul anului 2009, a fost compusa prima piesa pe care o putem încadra în stilul muzical actual al trupei, respectiv „I`m the biggest star”. Melodia a fost respinsa la preselectia Eurovision 2010, dar, printr-o întâmplare, a ajuns sa fie ascultata de Bogdan Serban de la Radio Guerrilla, care a propus-o board-ului muzical de la postul de radio respectiv. Piesa a fost acceptata în unanimitate de catre membrii board-ului (o situatie destul de rara la Radio Guerrilla) si a ajuns în playlist-ul radioului si chiar pe locul 2 în TopShow40. În luna mai 2010, membrilor fondatori li s-au alaturat Vlad Todor la bass, Ovidiu Condrea la tobe si Stefan Constantinescu la chitara si astfel a avut loc prima cântare Electric Fence la Festivalul Hand2Hand Art and Music Marathon. Activitatea componistica a continuat, iar la cele 5 piese cântate cu aceasta ocazie s-au adaugat în timp alte 8, dintre care „Stressless”, „Ready, steady, go !” si „Wr0ng”. Au intrat de asemenea în playlist-ul Radio Guerrilla si au ajuns pe primul loc în top.
Au înfiintat conceptul Rock`n`Blog, din care s-au desfasurat deja doua editii în Tago Mago si în Laptaria lui Enache, unde au concertat alaturi de bloggeri celebri, precum Toma Nicolau si Cristian China Birta (Chinezu`). Au cântat în cluburi importante din Bucuresti si din tara. Au performat live în cadrul emisiunii GuerriLive gazduita de Bogdan Serban la Radio Guerrilla.
În februarie 2011, trupa a decis înlocuirea lui Stefan Constantinescu cu Alexandru Mîsu, un chitarist de numai 20 de ani, al carui viitor e luminos. Aproximativ în aceeasi perioada, Ovidiu Condrea a decis sa paraseasca trupa, dedicându-se altui proiect. In Iulie 2011, Vlad Todor, basistul trupei, a decis sa se dedice studiilor medicale si in trupa a venit Tudor Rotarus.
Dupa o perioada in care, fiind in cautarea unui tobobsar stabil, trupa a beneficiat de ajutorul lui Radu Moldovan de la Partizan si a lui Florin Vasile de la Marca Inregistrata la tobe, s-a alaturat echipei Electric Fence Florin Hamza, din Zalau, care s-a integrat perfect si foarte rapid.
Prestatia proaspata si plina de energie, setlist-ul inspirat si nu in ultimul rand, calitatile de exceptie ale vocalistei si ale instrumentistilor au contribuit la creearea unui melanj surprinzator si atragator, care i-a propulsat importante scene ale muzicii din Romania. Deasemenea odata ce muzica s-a raspandit online trupa a inceput sa adune ascultatori si fani de pe tot cuprinsul globului, ajungang chiar si in cateva topuri internationale (uvumi.com chart, artistserver.com chart, reverbnation.com) acestea aducand primele cereri oficiale de la radiourule de afara de difuzare a muzicii Electric Fence.
In momentul de fata Electric Fence a terminat 14 piese care vor face parte de pe primul album. Albumul v-a aparea (in functie de finalizarea negocierilor cu mai multe case de productie din afara Romaniei) la sfarsitul lui Februarie – inceputul lui Martie, anul viitor.
Sursa articol: http://www.electricfence.ro/
Actual members :
Elena Vasile – lead vocals
David Ciente – Keyboards & Sampler
Alexandru Mîşu – Guitar
Tudor Rotarus – Bass
Florin Hamza – Drums
Lucian Indre – Sound Engineer
Profil Trupa Electric Fence:
site oficial | facebook | twitter | reverbnation | youtube | myspace | soundcloud | last.fm | ilike
Post Stats
- 879 words
- 5816 characters
- 286 s reading time
- 439 s speaking time
Link to this post:
<a href="https://www.mediatarget.ro/a-t-c-v-r/trupa-electric-fence/">Trupa Electric Fence</a>