Vernisaj Pictura si fotografie Dumitru Macovei si Cristian Macovei @ Galeria Alexandra’s

Vernisaj Pictura si fotografie Dumitru Macovei si Cristian Macovei @ Galeria Alexandra’s

| Joi 7 noiembrie, ora 19 la Galeria Alexandra’s (Strada Piata Amzei 5, Bucuresti 030167)

Pe 7 noiembrie, obisnuitii Galeriei Alexandra’s vor vedea un duel artistic inedit: pictorul Dumitru Macovei va expune alaturi de fiul sau, fotograful Cristian Macovei, in a 24-a Gala ROCAT.

Pentru mine, ca artist, CULOAREA este vocea sufletului, ea face ca natura inerta sa devina vie, emotionala si expresiva. Desenul sintetic, culoarea neconventionala cu armonii discrete sau dimpotriva, compozitia si dimensiunea, sunt atributele ce stau la baza creatiei mele. Lucrarile prezente sunt un fel de memorie a locului, un altar al vazutului si nevazutului”, spune pictorul Dumitru Macovei.

Am dorit ca in aceasta expozitie sa arat publicului valentele fotografiei de arta si modul in care aceasta se manifesta in spatiul creativ vizual. O fotografie de arta este asemanatoare cu celelalte forme de manifestare artistico-vizuale si cum imi place sa surprind ceea ce ma impresioneaza, arat doritorilor de arta, portret, floare, peisaje pamantene sau astrale dar si lucrari in care luminile si umbrele se joaca, tesand magii neasteptate. Am dorit sa arat prin aceste lucrari, paleta larga prin care fotografia poate exprima realitatea sau franturi de realitate, in mod artistic, magic dar si abstract, cerebral.”, explica fotograful Cristian Macovei.

Dumitru Macovei | Facebook | Website
Nascut in 1953 in Solont, Bacau si a urmat pe langa studiile superioare in domeniu, si scoala de arta murala din cadrul Patriarhiei Romane. Este membru UAP, participant la expozitii in Bacau, Bucuresti, Iasi, Piatra Neamt, Suceava, dar si la Chisinau / Republica Moldova, Riihimaki / Finlanda, Budejovice / Cehia, Paris / Franta, Stuttgart / Germania. Picturile semnate Dumitru Macovei se gasesc in colectii particulare din Italia, Canada, SUA, Elvetia, Germania, Anglia, Moldova, Ucraina, Franta, dar si in muzee din Romania, Germania, Canada, Italia si Belgia. Premii si diplome: Premiul National pentru arta sacra acordat de U.A.P. Bucuresti pentru anul 2002; Premiul filialei U.A.P Bacau pentru anul 2010, 2018; Silistra 2012; Piatra Neamt „Lascar Vorel ”2017; Barlad „N. Tonitza” 2018 . Nominalizat la Saloanele Moldovei 2016.

Cristian Macovei | Facebook | Website
Nascut in Moinesti, in 1986, fotograful Cristian Macovei a absolvit in 2009 Universitatea Nationala de Arte ‘’Nicolae Grigorescu’’ Bucuresti, sectia Multimedia – Foto-Video. A urmat apoi studiile de Master in Art Therapy la Universitatea din Luxembourg si este Membru al Uniunii Artistilor Plastici, sectia Multimedia din 2016.
Expozitii personale: 2012 – “Pastoral”, Galeria Geneza, Moinesti; 2013 – Foto Mania, Hello Shopping Park, Bacau; 2016 – Expozitie personala “Tescani – Magia Luminii”, Galeria EriCrisArt Bucuresti; 2017 – Expozitie personala “Tescani – Magia Luminii”, Muzeul George Enescu, Bucuresti; 2018 – Expozitie Personala “Alternative Spatiale”, Galeria 2Art, Bucuresti;
Tabere de creatie: 2013 – Grecia; 2013 – Balcic; 2014 – Madeira, Portugalia; 2014 – Baile Herculane;

Dumitru Macovei si Cristian Macovei @ Galeria Alexandra's

Dumitru Macovei si Cristian Macovei @ Galeria Alexandra’s

Post Stats
  • 437 words
  • 3338 characters
  • 142 s reading time
  • 218 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/arta-plus/dumitru-macovei-si-cristian-macovei-galeria-alexandras/">Vernisaj Pictura si fotografie Dumitru Macovei si Cristian Macovei @ Galeria Alexandra’s</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: