Casa din copac [tree house] un debut de Florin Brînză

Casa din copac [tree house], ce ti-ai dori cel mai mult pe lumea asta?

Story Motto: Ce ti-ai dori cel mai mult pe lumea asta?

Pentru David, nimeni nu conteaza la fel de mult ca fiica sa, Maya. Odata cu inceputul vacantei de vara, si plecarea din oras a fostei sotii, Anca, David spera sa castige dragostea Mayei, construindu-i o casa in copac.

Proiectul lor de vara se amana, cand David ajunge sa il ingrijeasca pe tatal sau paralizat si mut. Flashback-urile din copilaria lui David incep sa il portretizeze pe tatal sau abuziv din trecut, in timp ce Maya este fericita sa aiba grija de bunicul ei. Cu un resentiment profund fata de tatal sau, si o dorinta puternica de a fi un parinte mai bun pentru Maya, David cauta sa construiasca, cu orice pret, casa din copac.

Fiind nascut in Romania post-comunista a anilor ’90, am avut impresia ca ascult o lectie de istorie de fiecare data cand ma uitam la televizor, sau ascultam o ruda care a trait pe vremea lui Ceausescu. Odata cu inlaturarea dictatorului, o majoritate a oamenilor simtea nostalgia perioadei comuniste, dar totodata avea si resentimente pentru instabilitatea unei noi democratii.

Aceasta instabilitate in clasa sociala, in care am crescut, a insemnat o reteta ideala pentru conflicte in familii. Cu toate ca am fost norocos sa fiu crescut de doi parinti grozavi, am observat atat in familia mea extinsa, cat si la vecini, o serie de intamplari pe care le pot descrie ca fiind problematice: amenintari, certuri, pedepse fizice, toate vazute si simtite de generatia mea.

casa din copac [tree house] este o drama psihologica cu momente de comedie insirate pe parcurs, in care David, un tata recent divortat, nu isi doreste nimic mai mult decat sa fie un parinte mai bun pentru fiica sa, Maya. Cu un plan de a-i construi o casa in copac, David este prins retraind o serie de flashback-uri in care tatal sau abuziv este centrul atentiei. Si pentru ca un necaz nu vine niciodata singur, vinovatul flashback-urilor se afla pe mainile lui David, care trebuie sa aiba grija de tatal sau paralizat si mut.Florin Brinza

Pentru a cunoaste echipa si distributia, va rugam vizitati: www.casadincopac.com/presskit

Filmat cu o echipa si distributie internationala din Argentina, Australia, Anglia, Estonia si Romania. Bazat pe scurtmetrajul, cu acelasi titlu, nominalizat la Royal Television Society, scris si regizat de Florin Brinza in 2015, pentru lucrarea de licenta.

Urmareste scurtmetrajul aici:

 

Productia a fost impartita in doua etape: primavara, pentru scenele de flashback (6 zile), si vara, pentru scenele din prezent (16 zile).
Bugetul total a fost aproximativ £10.000. Filmul a fost finantat de William Ashmore, producatorul executiv, si de o campanie de crowdfunding.
In afara de Alina Ilea (Selfie 69), Madalina Ghitescu-Petre (Marilena de la P7 si 4 luni, 3 saptamani, 2 zile) si Laurentiu Plesa (Afterparty), filmul este un debut pentru restul distributiei

Casa din copac [tree house], ce ti-ai dori cel mai mult pe lumea asta?

Casa din copac [tree house], ce ti-ai dori cel mai mult pe lumea asta?

Post Stats
  • 500 words
  • 3112 characters
  • 163 s reading time
  • 250 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/arta-plus/filme/casa-din-copac-tree-house-un-debut-de-florin-brinza/">Casa din copac [tree house] un debut de Florin Brînză</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: