Crulic – drumul spre dincolo (2011)

Claudiu Crulic (n. 1975 – d. 18 ianuarie 2008) a fost un roman care a murit într-un spital polonez după ce a intrat în greva foamei. Cazul sau a fost intens mediatizat, fiind si subiectul unui film – „Crulic-Drumul spre dincolo (2011)”, realizat de Anca Damian.
După moartea lui Crulic, trei membri ai conducerii spitalului penitenciarului Montelupich din Cracovia au fost acuzati de neacordare de ajutor unei persoane aflate în pericol de moarte. De asemenea, moartea acestuia a dus si la demisia ministrului de externe al României de atunci, Adrian Cioroianu.
sursa wikipedia

Crulic – Drumul spre dincolo” spune povestea reala a lui Claudiu Crulic, un roman arestat in Polonia pentru un presupus furt, tinut in inchisoare in ciuda probelor ulterioare care aratau ca, la data jafului, el nu se mai afla in capitala Poloniei, si abandonat de toata lumea pana la moartea survenita in urma grevei foamei. Ministrul de Externe al Romaniei la vremea respectiva, Adrian Cioroianu, si-a prezentat demisia, in timp ce, in Polonia, trei doctori sunt inca judecati pentru moartea lui Crulic. Filmul povesteste insa drama cu un umor proaspat care te face sa razi si sa plangi in acelasi timp.
Narat de Vlad Ivanov (Politist, adjectiv; 4 luni, 3 saptamani, 2 zile; Principii de viata) si Jamie Sives (Clash of the Titans, Triage, A Woman in Winter), CRULIC – DRUMUL SPRE DINCOLO a fost premiat de curand la Locarno, a fost primit de un public foarte entuziast dupa ce a fost proiectat in deschiderea Anim’Est, saptamana trecuta, are cronici foarte bune in Variety, Hollywood Reporter etc.
sursa cinemagia

Crulic – pagina Vimeo | Crulic – pagina Facebook | Crulic – pagina Youtube | Crulic – website oficial

 
Crulic - drumul spre dincolo (2011)

Post Stats
  • 265 words
  • 1763 characters
  • 86 s reading time
  • 132 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/arta-plus/filme/crulic-drumul-spre-dincolo-2011/">Crulic – drumul spre dincolo (2011)</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: