Almanahul Anticipatia, inviat la Gaudeamus!

Una din bucuriile pe care Târgul de Carte Gaudeamus 2013 le-a adus pentru sefişti (moderni, dar şi nostalgici!) a fost relansarea Almanahului Anticipaţia, prin nimeni alta decât Editura Nemira, celebră de atâţia ani prin colecţia ei S.F., „Nautilus”.
Această nouă ediţie a Anticipaţiei diferă destul de mult de vechea ediţie, prin stil şi concept, dar lasă o impresie foarte bună: calitate excelentă a hârtiei şi graficii, conţinut bogat, valoros şi interesant, multe articole de ştiinţă, dar şi de istorie a s.f.-ului românesc, nume străine şi româneşti, printre aceştia din urmă i-am reîntâlnit cu drag pe scriitori preferaţi, iubiţi de public pentru romanele lor frumoase, ca Sebastian Corn (Imperiul Marelui Graal), Oliviu Crâznic (…şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul), Dănuţ Ungureanu (Aşteptând în Ghermana), Liviu Radu (Trip-Tic) etc., acum cu povestiri nou-nouţe.
Prea amestecate rubricile, trebuie să recunoaştem, dar atât de bine făcute că se poate trece cu vederea, la urma urmei e un almanah, nu o culgere de povestiri tematice… Pe viitor însă poate se vor separa mai clar cele de proză de eseuri şi articole.
Cele mai bune povestiri, pentru noi, au fost: Iubitul meu vampir şi cometa de sânge (Robert Quaglia), Anna Lize (Oliviu Crâznic) şi Sunt Omega (Sebastian Corn).
Preţul, iarăşi, este foarte accesibil, mai ales dacă îl cumpăraţi direct de pe sit-ul Nemira: 22,32 RON!
La cât mai multe şi mai frumoase numere!

M.T.

Almanahul Anticipatia, inviat la Gaudeamus!

Almanahul Anticipatia, inviat la Gaudeamus!

Post Stats
  • 282 words
  • 1630 characters
  • 91 s reading time
  • 141 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/arta-plus/recenzie/almanahul-anticipatia-inviat-la-gaudeamus/">Almanahul Anticipatia, inviat la Gaudeamus!</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: