Poli Jobs: Prima Universitate din Romania cu agentie de recrutare

Universitatea Politehnica din Bucuresti lanseaza incepand cu anul universitar 2016 – 2017 un nou servciu pentru studenti – o agentie de plasare a fortei de munca – Poli Jobs.

Poli Jobs este singura oferta romaneasca de acest tip in sensul in care tinerii care intra la universitate, in urma examenului de admitere, precum si studentii de anul doi vor fi preluati in baza de date a agentiei de plasare a fortei de munca.

Incepand cu anul trei, cand intra in perioada de practica prelungita la companii, universitatea, pe baza parteneriatelor pe care le are cu peste 2000 de companii, le va oferi tinerilor un loc de munca” – a declarat rectorul UPB, Mihnea COSTOIU. De asemenea, a precizat ca plasarea se va face in functie de nivelul de calificare al absolventilor, de specializarea acestora si, evident, in functie de ofertele disponibile.

In functie de nivelul de calificare pe care il are absolventul – media la finalul anilor de studiu, de specializare si de ofertele de munca pe care le au companiile, o sa le oferim cel putin un loc de munca. Spun cel putin unul pentru ca, de obicei, exista mai multe oferte” a explicat reprezentantul Politehnicii.

Potrivit acestuia, anual, 3000 de studenti vor fi angajati prin intermediul agentiei de recrutare mai sus mentionata. “Suntem in acest moment capabili, pe baza parteneriatelor incheiate cu companiile si pe baza experientei acumulate in perioada de practica, sa oferim aceasta oportunitate. Toti studentii universitatii fac practica la finalul anului trei intr-o companie care are incheiat un acord cu universitatea. Deja avem de noua ani aceasta experienta”, a adaugat rectorul Mihnea Costoiu.

Anual, 90% dintre absolventii Universitatii Politehnica din Bucuresti se angajeaza imediat dupa ce finalizeaza studiile. Multi dintre absolventii de automatica si electronica se angajeaza inca din timpul facultatii. Potrivit rectorului universitatii, Mihnea Costoiu, in prezent, institutia de invatamant superior are peste 10.000 de cereri de locuri de munca de la companii.

sursa: juristpedia.ro »» Prima Universitate din Romania cu agentie de recrutare: Poli Jobs

Prima Universitate din România cu agenție de recrutare: Poli Jobs

Prima Universitate din România cu agenție de recrutare: Poli Jobs

Post Stats
  • 340 words
  • 2306 characters
  • 110 s reading time
  • 170 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/comunicate-de-presa/poli-jobs-prima-agentie-de-recrutare-upb/">Poli Jobs: Prima Universitate din Romania cu agentie de recrutare</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: