Proiectul-Integrala trio-urilor cu pian ale lui Ludwig van Beethoven

Miercuri, 29 februarie, ora 19:00, la Sala George Enescu din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (strada Știrbei Vodă nr. 33), cel de al doilea concert din cadrul proiectului “Integrala trio-urilor cu pian ale lui Ludwig van Beethoven”.
Concertul din data de 29 aprilie se numește Fantezii și contraste, iar intrarea la concert este liberă.
Concertele din cadrul proiectului Integrala trio-urilor cu pian ale lui Ludwig van Beethoven sunt organizate la inițiativa ansamblului Musica Viva.
Prin atractivitatea programului dorim astfel ca genul cameral sa devina mai accesibil pentru publicul tanar, iar melomanii sa poata gasi si elemente noi, incadrate de muzica pe care incercam sa o facem la un nivel profesional cat mai inalt. Astfel, concertele vor fi precedate de prezentari, iar pauza va fi destinata proiectiilor de film, lansarilor de carte si, eventual, unui vernisaj al UnArte.” (Andreea Butnaru, organizator şi promotor Musica Viva).

Cea mai bună formă de relaxare a creierului uman este muzica, în cele mai bune forme ale sale. Dintre aceste muzici, sonorităţile clasice sunt de secole considerate o formă supremă de rafinament artistic, prin echilibrul extraordinar între datele fizice şi impactul pozitiv asupra psihicului şi spiritului.
Dintre multiplele sale forme de manifestare, spectacolele camerale aduc în plus un repertoriu cu totul şi cu totul special, potrivit tuturor, menit să relaxeze şi să cultive imaginaţia.
În acest cadru este conceput proiectul MUSICA VIVA. De patru ani, fiecare spectacol al nostru  are o tematică anume, care vă poartă în istoriile ascunse ale secolelor trecute. Găsim formule inedite de actualizare prin împletirea cu poezia, cu proza şi cu arta plastică.

Primul concert – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti
Stirbei Voda 33, Sala George Enescu
Sambata, 21 ianuarie 2012, orele 19:00
Programul:
Trio-urile op. 1/ 1 si 2
Trio op. 11
Deschiderea: Prof. univ. dr. Dan Dediu, rector al UNMB
In pauza: Lansarea cartii: “O istorie filocalica a muzicii” de Petruta Maniut

 

Integrala Beethoven la Bucuresti

Integrala Beethoven la Bucuresti

 

Post Stats
  • 321 words
  • 2222 characters
  • 104 s reading time
  • 160 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/concerte/proiectul-integrala-trio-urilor-cu-pian-ale-lui-ludwig-van-beethoven/">Proiectul-Integrala trio-urilor cu pian ale lui Ludwig van Beethoven</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: