Concert Cobzality @ Fabrica – proiect muzical de folclor autentic

Duminica, 12 mai, incepand cu ora 18, te asteptam in Fabrica la un Concert Cobzalityo sesiune de folclor romanesc autentic, datini si traditii combinate cu o vasta gama de instrumente de percutie, trompeta, caval, nai si sunete de sintetizator. Vocile si liniile melodice sunt inregistrari vechi unele dintre acestea depasind jumatate de secol.
Cobzality este un proiect cu suflet romanesc, in care se imbina muzica traditionala veche cu sonoritati moderne. Este un proiect care scoate la iveala nestemate ale culturii nationale, pentru a le pune apoi in valoare pe un fond muzical modern.
Trupa Cobzality s-a lansat pe 1 decembrie 2012, odata cu videoclipul Paparuda ruda Cobzality incearca sa aduca o bucata din sufletul si spiritul romanesc, asa cum il percep semnatarii proiectului. „Ca sa stii incotro te indrepti, trebuie sa afli de unde vii. Romania nu inseamna doar azi. Prea prinsi sa traim in actualitate, uitam cine suntem, uitam lucruri valoroase, ne contrazicem personalitatea si ne infirmam identitatea.”- declara semnatarii proiectului, care cred ca au gasit o cale de a aduce in prezent vestigiile valoroase ale culturii romanesti.
Florin Romascu (percutie), Robert Magheti (tobe), Sebastian Burneci (trompeta), initiatorii acestui proiect muzical, sunt cunoscuti  atat datorita trupei Sistem (Florin Romascu si Robert Magheti),  cat si datorita proiectelor individuale.

Concert Cobzality @ Fabrica - proiect muzical de folclor autentic

Concert Cobzality @ Fabrica – proiect muzical de folclor autentic

Post Stats
  • 221 words
  • 1543 characters
  • 72 s reading time
  • 110 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/culturale-si-altele/concert-cobzality-fabrica-proiect-muzical-de-folclor-autentic/">Concert Cobzality @ Fabrica – proiect muzical de folclor autentic</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: