Conferinta BISMUN 2014

Conferinta BISMUN, cel mai mare proiect de simulare ONU din Romania, a ajuns la cea de a sasea editie. BISMUN 2014 este organizata de Asociatia Tineretul ONU din Romania in perioada 26-31 martie, la Palatul Parlamentului si va reuni peste 250 de participanti atat din Romania, cat si din strainatate.

Conferinta BISMUN 2014 este organizata impreuna cu Senatul Romaniei si se bucura de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Sistemului ONU din Romania si Universitatii din Bucuresti.

Tema conferintei de anul acesta este „Just and Unjust Wars: A New Approach in a World of Turmoil”. Aceasta a fost aleasa datorita importantei conceptului de Just Wars (Razboaie Drepte), recent abordat de catre filozofia politica, și necesitatii aplicarii si analizarii lui in dezbaterile internationale.

In cadrul Conferintei BISMUN 2014, participantii vor juca rolul unor delegati, reprezentand politicile, interesele si obiectivele unui stat in cadrul unuia dintre cele opt organisme simulate. Pe parcursul celor 6 zile, acestia vor fi responsabilizati prin capacitatea de a reprezenta juridic si politic statul ales in actele elaborate de institutia internationala simulata.

In cadrul Conferintei BISMUN 2014 vor fi simulate urmatoarele consilii/comitete: Adunarea Generala a ONU (Opening and Closing Ceremony), Consiliul de Securitate al ONU, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, ECOSOC, Comisia I a Adunarii Generale (DISEC), Comisia a III-a a Adunarii Generale (SOCHUM), Curtea Internationala de Justitie, Consiliul Nord Atlantic si Consiliul de Tutela al UN, in cadrul caruia se va simula o situatie istorica.

Perioada de aplicatii pentru Conferinta BISMUN 2014 se desfasoara in 2 etape, impartite in valuri de inscriere. Ne aflam in a doua etapa de inscrieri, iar primul val este deschis pana vineri, 14 februarie. Ultimul val de inscrieri va avea loc intre 15 si 28 februarie. Mai multe detalii legate de modalitatea de inscriere ca participant exista pe http://bismun.com/, in sectiunea Registration.
Fenomenul Model United Nations, cu o indelungata traditie la nivel international, este unul dintre cele mai populare si complexe tipuri de simulari academice si atrage un numar in continua crestere de tineri interesati in legatura cu problemele existente la nivel mondial.

Asociatia Tineretul ONU din Romania este o organizatie neguvernamentala, constituita cu scopul de a promova si incuraja valorile si activitatile ONU in randul tinerilor romani, societatii romanesti si comunitatii internationale. Pentru a-si atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, stagii de practica, activitatea centrala axandu-se insa asupra organizarii unei conferinte anuale de tip MUN – Conferinta BISMUN.

sursa: juristpedia.ro

Conferinta BISMUN 2014

Conferinta BISMUN 2014

Post Stats
  • 399 words
  • 2847 characters
  • 130 s reading time
  • 199 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/culturale-si-altele/conferinta-bismun-2014/">Conferinta BISMUN 2014</a>

Summary
Conferinta BISMUN 2014
Article Name
Conferinta BISMUN 2014
Description
Conferinta BISMUN 2014, cel mai mare proiect de simulare ONU din Romania, a ajuns la cea de a sasea editie. BISMUN 2014 este organizata de Asociatia Tineretul ONU din Romania in perioada 26-31 martie, la Palatul Parlamentului si va reuni peste 250 de participanti atat din Romania, cat si din strainatate.
Author

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: