Conferinta Eternul Brancusi | 28 februarie

Institutul Cultural Roman de la Beijing organizeaza, in colaborare cu Academia Centrala de Arte si Design din Beijing, si cu Scoala Internationala de Arte, conferinta „ Eternul Brancusi “, un omagiu adus marelui artist roman, cu scopul promovarii adevaratelor valori culturale romanesti. Evenimentul va avea loc in data de 28 februarie 2017, incepand cu orele 10.00, la Scoala Internationala de Arte.

Conferinta va fi sustinuta de prof. univ. dr. Zhi Min, unul dintre statornicii colaboratori ai institutului, cunoscator fin al operei lui Brancusi si care a editat numeroase articole in China despre marele nostru artist. Profesorul chinez va prezenta in fata elevilor si studentilor viata, personalitatea si opera lui Brancusi. Vor mai lua cuvantul domnul Wang Zexu, directorul Scolii Internationale de Arte si domnul Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing.

Conferinta Eternul Brancusi | 28 februarie

Conferinta Eternul Brancusi | 28 februarie

Zhi Min este vicepresedintele Institutului de Sculptura din cadrul Academiei de Arte din China, profesor indrumator de doctorat la Facultatea de Sculptura din cadrul Universitatii Qinghua, secretar general adjunct al Comitetului National de Coordonare pentru Sculptura si Constructii, membru al Consiliului de Arte, secretar general al Centrului de Creatie al Tanarului Sculptor din cadrul Institutului de Sculptura al Academiei de Arte din China, membru al Institutului International UNESCO pentru Arte Folclorice, membru al Asociatiei Artistilor din China. In perioada 2011-2012, Asociatia Artistilor l-a selectat pentru o bursa de studiu in arta sculpturii in Franta. In anul 2007, a absolvit Academia Centrala de Arte Plastice, Facultatea de Sculptura, si a primit diploma de master in literatura de specialitate. In perioada 2006-2007, a studiat la Rhode Island School of Design in Statele Unite. In anul 1997, a absolvit Academia Centrala de Arte si Meserii. A expus la Muzeul de Arta din Shanghai, Centrul Cultural European Central din Strasbourg, Centrul Cultural din Paris, a publicat trei carti, a publicat mai mult de treizeci de articole despre sculptura.

• mai multe detalii despre conferinta, aici >>>

Post Stats
  • 316 words
  • 2213 characters
  • 103 s reading time
  • 158 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/culturale-si-altele/conferinta-eternul-brancusi-28-februarie/">Conferinta Eternul Brancusi | 28 februarie</a>

Summary
Conferinta Eternul Brancusi | 28 februarie
Article Name
Conferinta Eternul Brancusi | 28 februarie
Description
ICR de la Beijing organizeaza, in colaborare cu Academia Centrala de Arte si Design din Beijing, si cu Scoala Internationala de Arte, conferinta „ Eternul Brancusi ", un omagiu adus marelui artist roman, cu scopul promovarii adevaratelor valori culturale romanesti. Evenimentul va avea loc in data de 28 februarie 2017, incepand cu orele 10.00, la Scoala Internationala de Arte.
Author
ICR

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: