Creeaza obiecte mestesukare! (concurs de design de obiect)

Alambicul, vasul pentru gatit din cupru, potcoavele, cosurile de rachita si platourile din lemn au insotit vietile oamenilor timp de secole intregi. Odata cu fabricarea in serie, obiectele manufacturate de mestesugarii romi si-au pierdut din popularitate, dar nu si din valoare!
Noi credem in potentialul lor, asa ca te provocam pe tine, pasionat de design si/sau de mestesuguri, sa te gandesti la ce fel de alte obiecte, mai vandabile pe piata de astazi, ar putea manufactura mestesugarii romi din materialele pe care le cunosc atat de bine (si combinatii intre acestea): lemn, alama, rachita, tabla, cupru, argint, fier, piele sau aluminiu.
Ca sa intelegi cine sunt si ce fac mestesugarii romi, venim cu povesti, obiecte si mestesugari la Facultatea de Arhitectura si la Libraria Carturesti, pe 9 si 10 aprilie. Iti prezentam mestesugurile, iar apoi te invitam sa pui mana pe unelte sa incerci si tu. Pentru a te inscrie la workshopuri, trebuie doar sa completezi formularul pe care-l gasesti la adresa www.mestesukar.ro/concurs. Vei primi pe mail restul detaliilor.

Vor fi alaturi de noi : Onut (argintar), Florica (impletitoare), Sorin (rudar), Gamy (gabor) si Emil (caldarar)

Iti mai lasam apoi un timp in care sa te gandesti la obiecte misto si vandabile pe care le-ar putea face mestesugarii romi. Asteptam propunerile tale schitate in format A3. Nu ne intereseaza calitatea desenului, ci inspiratia, originalitatea si aplicabilitatea ideilor.
Ideile voastre ii pot inspira pe mestesugarii romi. Ei vor da forma obiectelor gandite de voi si daca acestea isi vor arata utilitatea, veti contribui direct la dezvoltarea unor comunitati de argintari, caldarari, fierari, ceaunari, rudari, impletitori, gabori, ori pielari.
Schitele se pot depune la sediul KCMC din Str. Lt. Av. Marcel Andreescu, nr.15, in perioadele 17-20 aprilie 2012 si 23-24 aprilie 2012, in intervalul 9:00- 16:30 sau la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” – Bucuresti, (pentru studentii facultatii), pe 23 aprilie 2012.

Cele mai bune lucrari vor fi premiate :
Premiul I – 1300 lei,
Premiul II – 650 lei,
Pemiul III – 450 lei

Juriu
Khalid Inayeh
Arhitect si director proiect “Romano Cher-Casa Romilor”
Marian DobreDesigner obiecte mestesugaresti in “Romano Cher-Casa Romilor”
Razvan LuscovArhitect, conferentiar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”
Romeo SimirasArhitect, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”
Mugur KreissArhitect de interior independent

Pentru mai multe detalii si inscrieri, accesati www.mestesukar.ro/concurs, iar pentru intrebari si nelamuriri, trimiteti un e-mail la irina@kcmc.ro.

Concursul “Creeaza obiecte mestesukare” este realizat în cadrul proiectului “Romano Cher – Casa Romilor”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) – “Investește în oameni”. Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriaşului tradiţional de etnie romă pe piaţa economică şi în viaţa activă a comunităţii.

Creeaza obiecte mestesukare! (concurs de design de obiect)

Creeaza obiecte mestesukare! (concurs de design de obiect)

Post Stats
  • 475 words
  • 3306 characters
  • 154 s reading time
  • 237 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/culturale-si-altele/creeaza-obiecte-mestesukare-concurs-de-design-de-obiect/">Creeaza obiecte mestesukare! (concurs de design de obiect)</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: