ShortsUP in miscare @ Opera Nationala Bucuresti

Calatorie, destinatie, aventura, libertate. Acestea sunt cuvintele care guverneaza personajele ce apar in scurtmetrajele din programul ShortsUP In miscare. Evenimentul are loc la Opera Nationala Bucuresti vineri, 6 aprilie de la ora 22.00.
O noapte la Opera, asadar, dar si un eveniment-premiera din multe puncte de vedere: in primul rand datorita selectiei originale de filme scurte (100% road movies), precum si a imbinarii filmelor cu o forma de arta exploziva: dansul.
ShortsUP a alaturat pana acum filmele cu muzica, teatrul sau expozitiile de fotografie si arta. A venit vremea dansului, care va fi reprezentat de doi campioni din cea mai cunoscuta competitie de breakdance, Red Bull BC One: Roxrite si Ronnie. In plus, o trupa de jazz va sustine live atmosfera si ritmul evenimentului.
Filmele, road movies recente si premiate, sunt populate cu eroi care pleaca la drum – pe jos, cu masina, trenul, bicicleta, avionul – nu conteaza. Important este ca pornesc aventuri si trec prin transformari, ies dintr-un mediu confortabil si intra in altul, caruia trebuie sa-i faca fata. Insa, cand dai siguranta pe libertate, apar si urmari zguduitoare.
In “Nunta lui Tooty” (r. Fred Casella, Marea Britanie, 2011) un cuplu pleaca la tara, la nunta unor prieteni. Comic din exterior, dramatic din interior, cei doi sunt pusi fata in fata, nu atat unul cu altul, cat cu nepotrivirea lor.
Filmul “Drumul spre casa” (r. Rahul Gandotra, India/ Marea Britanie, 2010) surprinde parcursul lui Pico: trimis de parinti la scoala, in India, evadeaza pentru a se intoarce acasa, in Marea Britanie. Unde e adevarata lui casa?
Camionul” (r. Tom Merilion, Irlanda, 2010) e o metafora de 5 minute a despartirii halucinante dintre doi iubiti – in dans, pe un camion in miscare.
Biletele pentru ShortsUP In miscare pot fi cumparate in avans prin Eventim si MyTicket la pretul de 25 de lei sau la fata locului, in seara evenimentului, la pretul de 35 de lei. Toate biletele sunt cu loc. Biletul include accesul la intreg programul: doua ore de filme scurte, reprezentatia de breakdance, live jazz band si alte surprize care vor compune noaptea dinamica de la Opera. Detalii despre filmele din program pot fi gasite pe http://www.shortsup.ro/.

ShortsUP in miscare

ShortsUP in miscare

Post Stats
  • 362 words
  • 2353 characters
  • 118 s reading time
  • 181 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/culturale-si-altele/shortsup-in-miscare-opera-nationala-bucuresti/">ShortsUP in miscare @ Opera Nationala Bucuresti</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: