SubFM TAKEOVER la Iasi si Bacau

SubFM TAKEOVER la Iasi si Bacau
10-11 mai 2019

Desi conceptul are la baza un cuvant mai mult sau mai puțin ostil, in traducere libera – a prelua, in sectorul muzical underground are o rezonanța foarte pozitiva. Este un moment, in cadrul unui eveniment/scena de festival, in care minim doi artisti din acelasi grup/label/radio “preiau controlul” asupra scenei.

In ultimii ani, conceptul a inceput sa prinda contur si in undergroundul din Romania, pentru anul 2019 fiind deja anunțate cateva eveniment cu acest profil de catre festivalurile Electric Castel(RAM Records Takeover) si MOX(Subfeleac Takeover si Colectiva Gazette Takeover).

In data de 10 Mai, in Underground The Pub Iasi si 11 Mai, in The Stage Bacau, au loc doua evenimente legate de un nume sonor in undergroundul global: SubFM. Un radio care in acest an marcheaza 15 ani de existența, cu doi nominalizați la Premiile Duploc Dubstep 2018 pentru cea mai buna emisiune radio dubstep – The Fob Show(host – Bunzer0, nominalizata al doilea an la rand) si Gourmet Beats(host – Joe Nice), precum si un nominalizat la cel mai bun DJ – Joe Nice.

SubFM va fi reprezentat, cu aceasta ocazie, de catre doi artisti: Shutnizza si Omul Spin.

Shutnizza si-a facut apariția pe scena muzicii elecronice in Mai 2014, cand a realizat un set impresionant, pe 3 pick-up-uri, in Londra pentru GetDarkerTV. De atunci, Katya si-a facut simțita prezența pe scenele din Rusia si Europa cu seturi electrizante de bass music, manevrand placile intre 130 si 170 bpm.Seturile Shutnizzei sunt unice prin energia pe care o emana fiind remarcata de catre alți artisti mari din scena UK, incluzand aici si fondatorul Deep Medi- Mala. Shutnizza are propria emisiune SubFM din 2014, unde experimenteaza genuri cum ar fi industrial bass, dubstep sau halfstep. A imparțit scena cu artisti precum Egoless, Gantz, Mikael, Youngsta, Truth si mulți alții, totul culminand in 2018, cand a fost prezenta pe scena Outlook Festival, alaturi de alți 300 de artisti.

Instagram Shutnizza | Facebook Shutnizza | Mixcloud Shutnizza

Omul Spin este cunoscut pe scena locala ca fiind unul dintre cei mai creativi artisti, dovada fiind EP-ul sau Mind Revolution, precum si colaborarile avute cu festivalul Afterhills. Proiectul inceput in 2016 a castigat rapid teren, single-ul “We can make the world dance” a ajuns intr-un filmuleț de promovare al festivalului Afterhills in iunie 2017, la cateva zile de la lansare. In 14 noiembrie 2018, Omul Spin a lansat primul sau EP, un material compus din 5 piese, din care 3 melodii noi si doua single-uri remasterizate. EP-ul este o combinație de Drum&Bass, Jungle si Liquid Drum&Bass, cu puternice influențe romanesti, datorita sunetelor de caval, ce aduce un sound nou in undergroundul romanesc.

Youtube Omul Spîn | Facebook Omul Spîn | Bandcamp Omul Spîn

SubFM TAKEOVER la Iasi si Bacau

SubFM TAKEOVER la Iasi si Bacau

Post Stats
  • 471 words
  • 2963 characters
  • 153 s reading time
  • 235 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/culturale-si-altele/subfm-takeover-la-iasi-si-bacau/">SubFM TAKEOVER la Iasi si Bacau</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: