Red Bull Music Academy presents: HYETAL, MINUS, MEEWEE @ Maschine

Red Bull Music Academy prezinta Hyetal(UK), adept al teoriei triunghiului in estetica vizuala, Hyetal (David Corney), este unul din pionerii scenei de bass din Bristol, UK.
A debutat in 2009, urmand o serie coplesitoare de productii sustinute de Punch Drunk, Planet Mu, Soul Motive, Orca si Reduction label. Urmand linia scenei britanice underground de dance, primele release-uri incorporeaza caracteristicile specifice “purple sound”. Influente din jocurile video clasice, futuristic house, witch house, cosmic sinths, dublate de snare-uri si drum machines alarmante si sinteze subtile de dubstep, reuseste sa iasa in evidenta printr-un sunet curat, produs cu o atentie desavarsita la detalii si o sensibilitate melodica aparte.

Latest sounds by hyetal

Isi incepe seria de colaborari cu co-localnicii Shortsuff si Peverlist, culminand cu Velour, proiectul duo in colaborare cu Julio Bashmore. In primii doi ani stilul fluctueaza spre groove, cu mai mult focus pe melodic si atmosfera. In 2011 isi lanseaza albumul de debut, “Broadcast”, cu Black Acre Records, moment in care lista impresionanta de productii recente se concretizeaza intr-un sound matur si aparte. Migreaza usor dinspre zona de bubuiala catre ceva mai groove, adoptand 80’s sinth music ca nou punct de referinta si insertii din vocal house sampling, cu Alison Garner la voce. In ciuda noii directii, reuseste sa evite subtil o linie nostalgica, impunand o viziune futuristica, poate usor melancolica.

Minus / www.soundcloud.com/minus | Meewee / www.soundcloud.com/meewee

1 februarie | 11 PM | Acces 10 lei | Club Control, 4 Constantin Mille

Eveniment produs de Maschine

Red Bull Music Academy prezinta Hyetal(UK)

Red Bull Music Academy prezinta Hyetal(UK)

Post Stats
  • 255 words
  • 1783 characters
  • 83 s reading time
  • 127 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/evenimente-clubbing/red-bull-music-academy-presents-hyetal-minus-meewee-maschine/">Red Bull Music Academy presents: HYETAL, MINUS, MEEWEE @ Maschine</a>

One Response

  1. Piracetam 30/01/2013

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: