The Mission: Groove Armada (DJ set), Hernan Cattaneo, Dusty Kid @ RomExpo

In ultima decada Groove Armada si-a ocupat pozitia in grupul celor mai iubite si vandute grupuri de muzica electronica din lume. Duo-ul a patruns fara ezitare in cele mai ravnite topuri internationale si a fost cap de afis la cele mai mari festivaluri din lume. In 2010 si-au redefinit sunetul prin albumul Black Light, cel de-al saselea material discografic, care a primit si o nominalizare Grammy.
Tom Findlay si Andy Cato au cunoscut faima in 1997, odata cu lansarea single-ului At The River. Cato a crescut cantand la trombon si ascultand disco si a castigat premiul UK’s Young Jazz Musician Of The Year. Dupa rezidentiatul din clubul Spectrum, din Cambridge, s-a mutat in Londra unde a fondat label-ul Skinnymalinky.
Findlay asculta albume vechi de funk inainte de a se muta in Manchester, pentru a promova evenimente de club si a canta in una dintre cele mai bune trupe de funk din oras. S-a mutat apoi in Londra, unde se ocupa atat cu promovarea cat si cu atmosfera petrecerii Captain Sensual At The Helm Of The Groove Armada, ca DJ, impreuna cu Cato.
Muzica celor de la Groove Armada este un melanj original cu influente house, big beat, balearic, disco si funk; combina instrumente traditionale cu elemente ritmice de house, contine sample-uri jazz si sample-uri din melodii alte altor trupe, ca Chi-Lites, Platters si A Tribe Called Quest.
Baietii revin astazi cu Red Light, atat un show live cat si o serie de EPuri, care marcheaza intoarcerea la spiritul depozitelor si halelor in carea pornit proiectul GA. Au avut numeroase rezidentiate in Ibiza, au cantat pe varfuri de munte, pe plaje izolate, in cele mai iubite cluburi din lume si chiar in avioane duble. Red Light ia aceasta mostenire si o imbina cu experienta de 10 ani, creand un show complet audio-video care isi are radacinile in spatiile industriale de la inceputurile GA, livrat insa in stilul maret al show-urilor de stadion.

Site oficial | Pagina Facebook | Pagina Twitter | Pagia Youtube

De la gig-uri la cele mai mari festivaluri la clubur precum Homelands, Bedrock, Pacha si Fabric, pana la emisiunea sa saptamanala de la radio Delta, din Buenos Aires, Hernan Cattaneo continua sa fie o inspiratie pentru multi artisti, dar si o cale de evadare in muzica pentru publicul larg.
In numai doi ani, Sudbeat, label-ul sau, s-a pozitionat ca una dintre marile sperante ale acestui gen muzical, lansand materiale ale unor nume ca Guy J, Henry Saiz, Nick Warren si Danny Howells. Propriile productii ale lui Hernan reprezinta de asemenea piese valoroase in discografia crescanda a label-ului, ambasadorul argentinian al muzicii electronice lucrand in prezent la numeroase proiecte de studio. Rezident al celei mai longevive petreceri saptamanale din Anglia, pasaportul de DJ al lui Hernan Cattaneo este stampilat de cele mai respectate evenimente de muzica electronica ale planetei, de la festivalul Exit pana la Coachella, Creamfields si Dance Valley. In 2009 si-a pus semnatura pe albumul cu numarul 50 al renumitei compilatii Renaissance, iar in 2010 a lansat mult apreciatul sau album Parallel. Dupa o indelunga absenta, Hernan Cattaneo se intoarce la The Mission!

Site oficial
| Pagina Facebook 

Dusty Kid, pe numele sau real Paolo Albero Lodde, din Cagliari, Italia, si-a demonstrat abilitatile muzicale de la o varsta frageda, evoluand foarte rapid ca pianist si violonist. Pasiunea pentru muzica clasica a palit insa in fata energiei si lipsei de constrangeri a muzicii electronice. Dorinta arzatoare de a produce si compune propriile piese s-a materializat in primul single I Found A Reason, lansat la 19 ani la labelul britanic Lowerd Recordings. Au urmat dupa aceasta lansare o serie de remixuri pentru Mutiny UK, Robbie Riviera si Trinity Hi-Fi. Primul single oficial sub pseudonimul Dusty Kid, totusi, a fost The Summer of Love. In 2004, Dusty Kid a pus bazele proiectului Duoteque, impreuna cu DJ Andrea Ferlin, si au lansat mai multe EP-uri la Boxer Recordings. Piesele lansate au fost incluse in seturile unora dintre cei importante nume din industrie, ca Richie Hawtin, Tiefschwarz, Ricardo Villalobos, Dominik Eulberg, Sven Vath si Magda. Primul EP, New Ordinament si-a facut aparitia in 2007. Acesta este anul prolific in care a lansat mai multe EP-uri la numeroase labeluri: Signal ’63 EP (Kling Klong),Tsunamy / Milk (Systematic), The Cat / The Kitten (Southern Fried Records), Anatome EP Vol. 1 (Boxer Recordings). In 2009 Dusty Kid a lansat primul sau album, A Raver’s Diary, in luna octombrie a anului trecut albumul Beyond The Hill si-a facut aparitia si i-a confirmat pozitia in randul celor mai talentati producatori ai ultimilor ani.

Site oficial | Pagina MySpace | Pagina Facebook 

ACCESUL PERSONELOR SUB 18 ANI ESTE STRICT INTERZIS! VA RECOMANDAM SA AVETI ASUPRA DUMNEAVOASTRA UN ACT DE IDENTITATE VALABIL, CU FOTOGRAFIE.

Pret/ bilet:
Acces general: 40 lei in avans pe www.bilete.ro
Acce general: 60 lei la intrare in seara evenimentului

 

The Mission: Groove Armada (DJ set), Hernan Cattaneo, Dusty Kid @ RomExpo

The Mission: Groove Armada (DJ set), Hernan Cattaneo, Dusty Kid @ RomExpo

Post Stats
  • 805 words
  • 5123 characters
  • 262 s reading time
  • 402 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/evenimente-clubbing/the-mission-groove-armada-dj-set-hernan-cattaneo-dusty-kid-romexpo/">The Mission: Groove Armada (DJ set), Hernan Cattaneo, Dusty Kid @ RomExpo</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: