Expozitia “Pif in Romania: un erou al epocii de aur” @ Sala Dalles

ExpozitiaPif in Romania: un erou al epocii de aur“, care retraseaza istoria si evolutia celebrei publicatii, va fi prezentata la Bucuresti, la sala Dalles, in perioada 20 iunie – 22 iulie, informeaza Institutul Cultural Roman, unul dintre organizatorii evenimentului.
Expozitia isi propune sa retraseze istoria si evolutia acestei publicatii si mai ales sa puna in lumina rolul sau simbolic asupra imaginarului individual in Romania comunista a anilor ’70-’80. Mai mult decat o vizita nostalgica, expozitia reprezinta viziunea unei echipe de curatori din ambele tari asupra fenomenului Pif: Jean-Pierre Dirick, autor de benzi desenate si ilustrator pentru Pif, Stefan Constantinescu, artist roman, Xandra Popescu si studio BASAR.

Pif catelul, Hercule, Arthur fantoma, Capitanul Apache, Placid si Muzo, Corinne si Jeannot, Corto Maltez, Couik, Dicentim micul Franc, Doctorul Justice, Rahan, Tim, Pifou, Horace calul din vest, Nasdine Hodja, Ludo sunt tot atatia eroi celebri ai revistei pe care publicul ii va (re)descoperi in expozitie.

Pe langa aceasta, artisti romani contemporani, ca Daniela Balaneanu, Razvan Botis, Larisa Crunteanu, Ion Grigorescu, Victor Man, Ciprian Muresan, Dan Perjovschi, Mihai Stanescu, Gabriela Vanga si VeioZArte, participa la expozitie cu creatii care prezinta valoarea adusa de revista Pif imaginarului lor.

Expozitia este deschisa la Sala Dalles, intre 20 iunie si 22 iulie, si va fi itinerata la Festivalul de Banda Desenata de la Angoulême.

Pif Gadget a fost una dintre putinele publicatii, daca nu singura, care a patruns din Occident si a fost distribuita in mod legal in toate tarile din blocul comunist. In mod ironic, revista care a simbolizat pentru cei de aici valorile occidentale este tot un produs al comunismului, de data aceasta francez. In ciuda raritatii – doar copiii persoanelor cu influenta sau relatii in cadrul sistemului aveau acces la acest lux, ceilalti o puteau citi doar la a doua sau a treia mana -, revista Pif Gadget a suscitat adevarate pasiuni printre cititorii ei romani, o “Pifomanie”.

SURSA ARTICOL: bucuresticomicsfest.blogspot.ro

Expozitia "Pif in Romania: un erou al epocii de aur" @ Sala Dalles

Expozitia “Pif in Romania: un erou al epocii de aur” @ Sala Dalles

Post Stats
  • 335 words
  • 2301 characters
  • 109 s reading time
  • 167 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/expozitii/expozitia-pif-romania-un-erou-al-epocii-de-aur-sala-dalles/">Expozitia “Pif in Romania: un erou al epocii de aur” @ Sala Dalles</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: