Expozitie – Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh @ MTR

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 14 martie, ora 17.00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh, in cadrul proiectului Childhood. Remains and Heritage.
Proiectul european Childhood. Remains and Heritage / Copilaria. Ramasite si patrimoniu coordonat de Muzeul National al Taranului Roman va ofera ocazia rara de a urmari, ba chiar si de a participa (cu idei, obiecte si povesti) la realizarea unui muzeu virtual al copilariei. Dupa aproape un an de documentare si cercetari de teren, incepem! Celor interesati de tema le amintim ca ambitia noastra este sa prezentam in acest muzeu nu numai traditiile rurale, dar si pe cele urbane, nu numai trecutul indepartat, ci si pe cel recent, precum si prezentul in plina schimbare, sperand sa punem in valoare nu doar diferentele locale, ci si perceptia comuna in timp si spatiu asupra copilariei.

Incepem cu deschiderea primei viitoare sali de muzeu, intitulata Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh. De la intrebarea de unde vin copiii? pana la ce se petrece cu ei dupa moarte, de la practici magice de intampinare si menire pana la ceremonia botezului, de la cautari incitante – cum ar fi cea a unui echivalent rural al biberonului, pana la descoperiri nesperate – cum ar fi cele cateva vechi marturii de botez boieresc-urbane, parcursul expozitiei va fi cu siguranta palpitant, atat pentru copii (care se vor bucura si de un atelier surpriza), cat si pentru parinti, educatori, etnologi si bunici.
Prima expoziţie, prima sală
14 martie – 15 aprilie 2012, Sala Irina Nicolau

Expozitie - Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh @ MTR

Expozitie - Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh @ MTR

Post Stats
  • 263 words
  • 1714 characters
  • 85 s reading time
  • 131 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/expozitii/expozitie-ivirea-dinspre-duhuri-spre-duh-mtr/">Expozitie – Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh @ MTR</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: