In spatele usilor inchise – rolul insectelor in investigatia criminalistica – Antipa

In spatele usilor inchise este un program care se va desfasura la muzeul Antipa in fiecare sambata de la ora 11 si in care specialistii institutiei vor destainui publicului cateva dintre secretele activitatii lor de cercetare stiintifica.

Despre acest seminar, sustinut de Dr. Lavinia Paul, citim, pe site-ul muzeului:
Entomologia (gr. entomos = segmentat, logos = stiinta) este o ramura a zoologiei care se ocupa cu studiul insectelor.
Entomologia judiciara se ocupa cu studiul biologiei insectelor necrofage din punct de vedere al expertizei criminalistice, reprezentand granita unde stiinta entomologiei si cea a sistemului judiciar interactioneaza.
Se poate considera ca interpretarea criminalistica a urmelor entomologice la locul faptei, precum si in laborator, constituie o posibilitate suplimentara pentru detectivi de a afla adevarul în legatura cu fapta cercetata.
Drd. Lavinia Paul, prin cercetarile privind insectele necrofage, ofera solutii pentru rezolvarea  anchetelor criminalistice din Romania. Se ocupa cu analizarea insectelor care colonizeaza cadavrele pentru a determina data exacta a mortii si contribuie la punerea bazelor entomologiei judiciare la noi in tara.”
Despre atelierul de sambata trebuie sa va mai spunem ca are o limita de participare de 50 de locuri, iar inscrierile se fac telefonic, la 312 88 26, interior 316 sau pe e-mail, la maria.bezede@antipa.ro.
Participarea se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

In spatele usilor inchise - rolul insectelor in investigatia criminalistica - Antipa

In spatele usilor inchise - rolul insectelor in investigatia criminalistica - Antipa

Post Stats
  • 237 words
  • 1708 characters
  • 77 s reading time
  • 118 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/expozitii/in-spatele-usilor-inchise-rolul-insectelor-in-investigatia-criminalistica-antipa/">In spatele usilor inchise – rolul insectelor in investigatia criminalistica – Antipa</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: