MONO.BODIES – expozitie foto – performativa @ E T A J artist-run space

MONO.BODIES – expozitie foto – performativa @ E T A J artist-run space

| 24.05 – 31. 05 2021, E T A J artist-run space (George Enescu Str 43, Bucharest, Romania)

Asociatia Macaia lanseaza ”MONOMER: Future prospects about old habits” proiect de investigatie coregrafica, ce radiografiaza printr-un dance-performance imersiv perioada de lockdown si efectele acesteia asupra corpului performerilor

Luni, 24 mai, incepand cu ora 18, la E T A J – artist run space are loc M O N O. B O D I E Sexpozitie foto – performativa curatoriata de GCV // in cadrul proiectului Monomer. Future prospects about old habits

Concept expozitional, fotografie: GCV
☛ Performeri: Alina Tofan, Razvan-Tudor Morar, Vlad Benescu
☛ Texte: GCV, Alina Tofan, Oana Arsenoi, Ioana Buraga

MONO.BODIES documenteaza particule de corpo-realitati pandemice, prin filtrul plasticului omniprezent. Cauta urmele lasate de restrictiile din ultimul an in apropieri si distantari.

Exploreaza performativitatea noului cotidian si priveste, fragmentar, relatia din ultimul an cu propriul corp, cu spatiul intim si cu ceilalti.
I. un monomer este un compus organic capabil sa formeze polimeri prin unirea repetata a moleculelor sale;
II. exemple cunoscute de polimeri: plasticul, ADN-ul;
III. monomerii pot fi clasificati ca „duri”, „moi” sau „reactivi”;

In perioada de izolare, corpul a inceput sa-mi vorbeasca: mono, stereo, polifonic;
Monologul intern ocupa acum tot spatiul casei corpului si se revarsa pana dincolo cei patru pereti ai casei exterioare;
In ultimul an, eu si ceilalti s-a transformat, treptat, in eu vs. ceilalti;
Polimerizare esuata;

Sunt una cu plasticul care ma inconjoara din toate partile. Am imprumutat forma scaunului de pe care mi se scurg orele. Colectionez obiecte care-mi cad pe fereastra. Dansez pe intuneric, cand e cel mai liniste.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 24.05 – 31. 05, cu programare la nr. de telefon: 0730 124 642, vezi aici ☛

Evenimente publice:
☛ Vernisaj performativ // 24.05 ora 18.00
Perfomance durational cu monomerii: Alina, Tudor si Vlad.
☛ Atelier Mono.Learning: Plastic performativ // 27.05 ora 14.00
Experimente performative cu obiecte din plastic. Inscrieri la monomer.future@gmail.com.

Evenimentul face parte din ”MONOMER: Future prospects about old habits” , un proiect de investigatie coregrafica a corpului in perioada de lock-down, derulat de catre Asociatia Macaia, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul se desfasoara in perioada februarie-iulie 2021 si propune o abordare interdisciplinara, vizand perspective artistice diferite, care se intersecteaza pe linie coregrafica, cu scopul de a-i incuraja pe artistii implicati sa isi exerseze multidisciplinaritatea. Nucleul proiectului il reprezinta procesul de descompunere a miscarii corporale similara cu procesul de polimerizare a plasticului, ce va duce la realizarea unui produs de tip nou – spectacol coregrafic imersiv, venit sa completeze o zona de expresie artistica neexplorata in totalitate, cea a art performance-ului.

In ”MONOMER: Future prospects about old habits” se regasesc o serie de produse artistice si culturale ce livreaza in cheie artistica prin diferite medii (actorie/performance, dans contemporan, fotografie, sound-design, arta vizuala, antropologie, graphic design, animatie 3D, programare) mesajul proiectului, echipa propunanu-si introducerea unei noi formule coregrafice. Proiectul se desfasoara atat in mediul online, cat si offline, declinat prin: cercetare artistica, eveniment imersiv, VR, augumentarea unei expozitii fotografice si conceperea unui sound design inovativ, realizat cu ajutorul zgomotului produs de plasticul din locuintele artistilor implicati.

Misiunea Asociatiei MACAIA este de a aduce o contributie pozitiva in comunitate, prin initierea si derularea unor proiecte si programe cu impact social si cultural, atat la nivel local, cat si european.

Partenerii proiectului

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Asociatia D3M (E T A J artist-run space), Asociatia AMURAL, Asociatia Mai Mult Verde, D’art pour tout le monde, Fabrica de Pensule, Studio M, Centrul National al Dansului Bucuresti, Universitatea de Arte din Targu Mures, Colegiul National de Arta “George Apostu Bacau”, Radio Guerrilla, Revista Cultura, Romania Pozitiva, Darobyn Media Production, FaineVintage, PLASTIC Art Performance Collective.

Ne puteti urmari povestea pe:

SAFE HOUSE (Short dance film) | Facebook page | Instagram | Youtube | Soundcloud

MONO.BODIES - expozitie foto - performativa @ E T A J artist-run space

MONO.BODIES – expozitie foto – performativa @ E T A J artist-run space

Post Stats
  • 636 words
  • 4724 characters
  • 207 s reading time
  • 318 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/expozitii/mono-bodies-expozitie-foto-performativa-e-t-a-j-artist-run-space/">MONO.BODIES – expozitie foto – performativa @ E T A J artist-run space</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: