Festivalul Film Bun la Moinesti

Festivalul Film Bun la Moinesti

| 25-27 octombrie, Centrul Cultural LIRA din municipiul Moinesti

Prima editie a festivalului Film Bun de la Moinesti se desfasoara in perioada 25-27 octombrie, la Centrul Cultural Lira. In prezenta invitatilor speciali, Irina-Margareta Nistor, Vivi Dragan Vasile, Ion Sapdaru si Virgiliu Margineanu, publicul cinefil va putea viziona, pe marele ecran, cinci productii romanesti de top.

Tristan Tzara are un desen in care include cifra 7! O aluzie la a 7-arta? Asa imi place sa cred, pentru ca la Moinesti exista un cinema: Lira si un public bucuros si primitor pentru un weekend de filme bune cu Morometii de dinainte si de dupa Revolutie, cu o Afacere Est, o Nunta in Basarabia si o calatorie nostalgica, in trecut, alaturi de… Chuck Norris!”, spune Irina-Margareta Nistor, Ambasador al festivalului Film Bun.

“Este cel de-al doilea an in care iubitorii de filme pot participa la un Festival de Film la Moinesti, la Centrul Cultural Lira. Ne amintim cu placere experienta festivalului de film de anul trecut (an Centenar, deci film istoric) si invitatii celebri care ne-au onorat cu prezenta: Mihai Sora, Ileana Popovici, Irina-Margareta Nistor.

Anul acesta, suntem la a doua experienta cinematografica, dar prima editie sub numele de Film Bun la Moinesti cu care speram sa putem continua mult timp de acum inainte.

Colaborarea cu echipa de la Moinesti ne demonstreaza ca putem organiza evenimente culturale de top si ca putem face dialog pe baza filmului romanesc si acolo unde oamenii le asteapta. Intalnirile cu publicul la Cinema Lira sunt cu totul speciale si abia asteptam sa continuam dialogul prin film”, precizeaza Andrei Giurgia, Directorul Festivalului Serile Filmului Romanesc, prin care se realizeaza Film Bun.

Ce se va intampla in cele trei zile de festival la Moinesti?

Vineri, 25 octombrie 2019
16:00 – Morometii (regia: Stere Gulea)
Invitati: Vivi Dragan Vasile (director de imagine), Irina-Margareta Nistor (Ambasador festival)
20:00 – Morometii 2 (regia: Stere Gulea)
Invitati: Vivi Dragan Vasile (director de imagine), Irina-Margareta Nistor (Ambasador festival)

Sambata, 26 octombrie 2019
16:00 – Afacerea Est (regia: Igor Cobileanski)
Invitati: Ion Sapdaru (actor), Irina-Margareta Nistor (Ambasador festival)
19:00 – Nunta in Basarabia (regia: Nap Toader)
Invitati: Virgiliu Margineanu (producator), Irina-Margareta Nistor (Ambasador festival)

Duminica, 27 octombrie 2019
12:00 – Chuck Norris vs Communism (regia: Ilinca Calugareanu)
Invitat: Irina-Margareta Nistor (Ambasador festival, protagonista)

Festivalul Film Bun la Moinesti

Festivalul Film Bun la Moinesti

Post Stats
  • 376 words
  • 2686 characters
  • 122 s reading time
  • 188 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/festivaluri/festivalul-film-bun-la-moinesti/">Festivalul Film Bun la Moinesti</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: