A doua editie a atelierului de scriere creativa „Rev de Pov”

Revista de Povestiri organizeaza o noua editie a atelierului de scriere creativa sustinut de Florin Iaru si Marius Chivu.
Prima editie, din toamna anului trecut, a antrenat 16 cursanti, prin feedbackul carora a fost recunoscuta valoarea proiectului. Cele mai bune texte scrise pe parcursul atelierului vor putea fi citite in numarul 10 al Revistei de Povestiri, care se va lansa pe 13 februarie de la 19:00 in Music Club.
Ce spune Marius Chivu despre experienta editiei din toamna: „Atelierul mi-a oferit sansa sa cunosc citiva oameni talentati, cu care am avut cursuri animate si pline de idei (care, uneori, se terminau noaptea tirziu la bere), care au scris in timpul atelierului povestiri foarte bune si in al caror viitor literar eu chiar cred. Cu citiva dintre ei deja am colaborat implicindu-i, impreuna cu Florin, in experimentul romanului colectiv Mos Craciun & Co. Ce motiv mai bun sa continuam!?
Cei care vor sa invete cum sa scrie mai bine, cum sa-si descopere si sa-si rafineze stilul, sunt ademeniti sa candideze cu o povestire de maximum 6000 de semne pina la 1 martie. Cei doi coordonatori vor alege cele mai bune 15-20 de texte, iar autorii lor vor fi invitati sa participe la cele 16 sedinte ale atelierului, care vor avea loc in martie si aprilie, daca locuiesc in Bucuresti. Candidatii din celelalte orase vor fi notati separat si vor afla daca ar fi intrat sau nu, iar in functie de numarul lor, organizatorii vor sti daca e oportuna crearea unui atelier in afara capitalei.
Florin Iaru crede ca atelierul are si un fel de misiune: „Caragiale deplingea faptul ca rominul (s-a nascut poet, dar) nu ştie si nici nu invaţa sa scrie.
Cine işi face ochii roata peste literatura romina actuala nu poate sa nu remarce imensa, dezesperanta ei saracie. Nu avem prozatori. Literatura romina e facuta numai din excepţii. Şi din mulţi autodidacţi care inţeleg prea vag ceea ce scriu ei inşişi, necum ceea ce scriu alţii. Ce am constatat la primul curs a fost pofta nebuna de a scrie literatura. A fost suficient sa pun intrebarile corect. Raspunsurile au venit singure. Talentul vine de acasa.”
Mai multe detalii despre inscriere, structura, cost si teme abordate gasiti aici.

A doua editie a atelierului de scriere creativa „Rev de Pov”

A doua editie a atelierului de scriere creativa „Rev de Pov”

Post Stats
  • 388 words
  • 2347 characters
  • 126 s reading time
  • 194 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/lansari/a-doua-editie-a-atelierului-de-scriere-creativa-rev-de-pov/">A doua editie a atelierului de scriere creativa „Rev de Pov”</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: