Lansarea colectiei PASAREA MAIASTRA – povesti romanesti ilustrate de artisti romani

Vineri, 6 aprilie, de la ora 18:30, în mansarda Librăriei Cărtureşti Verona, Editura Vellant lansează colecţia „Pasărea măiastră”, un proiect care îşi propune să readucă poveştile româneşti în atenţia cititorilor prin ilustrarea şi reinterpretarea lor vizuală de către artişti români contemporani.

Cele trei titluri care deschid colecţia sunt: „Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi „Zâna Zorilor”, de Ioan Slavici, în ilustraţiile Mădălinei Andronic.

În cadrul lansării, în mansarda Cărtureşti vor fi expuse câteva dintre planşele de lucru ale ilustratoarelor implicate în proiect, în anticiparea unei expoziţii mai ample care va avea loc în Ceainăria Cărtureşti Verona în perioada 8-14 mai.

Lansarea este un prilej de întâlnire cu ilustratoarele implicate în proiect, cu Simona Răuţă, coordonatoarea proiectului în cadrul Editurii Vellant, şi cu criticul de artă Igor Mocanu, dar şi o ocazie de a descoperi metode de lucru, stiluri şi planşe care stau la baza ilustraţiilor din colecţie. Cei prezenţi vor avea parte de o expunere interactivă a procesului de lucru chiar din partea ilustratoarelor, iar pe cei mici îi va aştepta un atelier de ilustraţie condus de Doina Anghel, coordonator de proiecte la Studio Creativ. Cele trei titluri din colecţie vor fi studiate apoi într-o serie de ateliere de creaţie adresate copiilor, desfăşurate pe timp de weekend, în perioada 21 aprilie – 7 mai în Ceainăria Cărtureşti.

Colecţia „Pasărea măiastră”, alături de gama de felicitări şi cărţi poştale „Vellant iubeşte ilustraţia românească” fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, susţinere şi promovare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Lansarea colectiei PASAREA MAIASTRA - povesti romanesti ilustrate de artisti romani

Lansarea colectiei PASAREA MAIASTRA - povesti romanesti ilustrate de artisti romani

Post Stats
  • 347 words
  • 2114 characters
  • 113 s reading time
  • 173 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/lansari/lansarea-colectiei-pasarea-maiastra-povesti-romanesti-ilustrate-de-artisti-romani/">Lansarea colectiei PASAREA MAIASTRA – povesti romanesti ilustrate de artisti romani</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: