Festin teatral: Medeea Marinescu joaca la Green Hours

Medeea Marinescu, Lia Bugnar,  Ilinca Manolache si Marius Manole revolutioneaza teatrul independent.
Teatrul nu e o cladire propune publicului bucurestean  2 premiere teatrale consecutive intr-un spatiu  neconventional – „Aici nu se simte” si  „Oase pentru Otto”, care ii aduce impreuna pe Ilinca Manolache, Marius Manole, Medeea Marinescu si  LiaBugnar, unind pret de un ceas destinele actorilor cu ale spectactorilor sub acelasi acoperis.
Lia Bugnar a creat (scris si regizat) 2 piese care se joaca intr-un spectacol coupe: ”Aicinu se simte”si „Oase pentru Otto”, care vor avea loc joi, 14 noiembrie, ora 21:00 si duminica, 24 noiembrie la aceeasi ora la Green Hours, teatrul bar cu o traditie de 16 ani in realizarea productiilor teatrale independente, care este situat pe Calea Victoriei 120. Locurile sunt limitate de aceea este recomandata rezervarea din timp la numarul de telefon 0 788 452 485sau prin email la teatru@greenhoours.ro

Ilinca Manolache si Marius Manole, perechea perfecta

Spectacolul“Aici nu se simte” ii are ca unici protagonisti pe Ilinca Manolache si Marius Manole, acestia alcatuind  de mai bine de 2 ani singurul cuplu artistic de pe scena teatrului independent in spectacolele semnate de LiaBugnar , spectacole precum  “Noi4”, “O piesa desantata”, “7 dintr-o lovitura”,” Masculin-feminin”.
O piesa despre un barbat si o femeie carora le pute. Nu e greseala de tipar, chiar despre asta e piesa.”Toata lumea pare bine-merci” numai lor le pute. Nu se cunosc, dar “putoarea” ii face sa se refugieze impreuna undeva deasupra tuturor, unde aerul e cit de cit mai respirabil. Ce fac doi oameni, barbat si femeie, care nu se cunosc, cind au de stat ceva timp unu llinga altul (la orizontala)? Isi spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, des itrist, are hazul lucrurilor atit de banale incât nu te-ai astepta vreodata sa le citesti intr-o carte sau sa le vezi intr-o piesa de teatru. Un barbat si o femeie fortati de imprejurari sa stea impreuna in singurul loc cu aer respirabil din jur. Si pentru ca aerul curat face bine la inima si, implicit la sentimente… parca se si indragostesc putin…(Lia Bugnar)

Medeea Marinescu joaca pentru prima data intr-un teatru-bar

Piesa“Oase pentru Otto” o aduce pentru prima oara pe Medeea Marinescu pe cea mai veche scena a teatrului independent bucurestean. Lia Bugnar are triplu rol in acest spectacol: de autor, regizor, dar si de protagonista alaturi de Medeea Marinescu si de un soi aparte de actor aproape neintâlnit pe scena teatrala romaneasca. 

 “Doua prostituate pe soseaua de centura. Da. Si?! De ce sa merg la teatru ca sa vad ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru ca le vedem, dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obisnuit cu ele ca si cu gropile, ca si cu gunoaiele, nici macar nu ni se mai par ceva picant. Sint ca niste umbre ale soselei.
Si-atunci, cind ne trezim cu ele fata in fata, in sala de spectacol, mai intii sintem stinjeniti, apoi ne intrebam daca e un spectacol din ala vulgar cum sint mai toate comicariile de pe la televizor, dupa care (neavind de ales) ne linistim si LE PRIVIM. Si sunt altfel decit ni le-am inchipuit. Si diferentele dintre noi si ele sint atit de mici… (cum sunt intre noi si oricare alt om). Si nu vreau sa zic vorba mare, da’ daca esti un om normal, la sfirsitul celor 50 de minute le si indragesti. Pe cineva care te face cind sa rizi, cind sa plângi, nu poti decit sa-l indragesti in cele din urma.” (Lia Bugnar)

Festin teatral: Medeea Marinescu joaca la Green Hours

Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Ilinca Manolache si Marius Manole revolutioneaza teatrul independent

Post Stats
  • 603 words
  • 3787 characters
  • 196 s reading time
  • 301 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/teatru-si-spectacole/festin-teatral-medeea-marinescu-joaca-la-green-hours/">Festin teatral: Medeea Marinescu joaca la Green Hours</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: