Spectacolul de teatru “ 7 dintr-o lovitura ” scris si regizat de Lia Bugnar

Spectacolul de teatru  “ 7 dintr-o lovitura ”  scris si regizat de Lia Bugnar,  cu actorii Marius Manole si Ilinca Manolache in rolurile principale, va avea loc joi, 29 august, ora 20:00 la Godot Café Teatru, strada Blanari nr. 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon 021.31.61.682 / 0736.414.244.
In varianta de la Café Godot (desi piesa se joaca si in alte spatii independente), „Sapte dintr-o lovitura” ii aduce laolalta pe Ilinca Manolache, Anghel Damian, Catalin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole si Maria Obretin. O distributie care functioneaza de minune. O placere de a juca si a se juca pe scena, o placere de a face teatru si a darui teatru cum rar intalnesti.
Fara decoruri – doar sapte scaune –, printre doze de umor bine plasate, spectacolul vorbeste despre o problema a societatii noastre si abordarea e departe de a fi simplista sau la indemana.
Lia Bugnar stie pe ce butoane trebuie sa apese, stie sa aleaga cuvintele cele mai potrivite, numele personajelor, etc… – o mie de ani daca te-ai gandi, sitot n-ai gasi nume mai potrivit pentru pisicuta harpistei decat Madame Bovary sau pentru broasca testoasa din „Fata din curcubeu” decat Matusa lema… Si insist asupra scriiturii, pentru ca in acest caz tocmai scriitura este structura puternica a spectacolului si cea care face ca Lia Bugnar si trupa ei fara nume sa se distinga in peisajul teatral autohton. Ceea ce un minimalizeaza deloc merítele interpretarii, dimpotriva. Fiecare dintre rolurile din „Sapte dintr-o lovitura” e o mica bijuterie, lucrata ca-n joaca. Optindividualitati, optcaracteredefinitorii, construiteimpecabil, de la fataparasita de iubita si putin toxicomana, la baiatul – Ractimid, de la fata stapana pe ea, care vrea cu orice pret cariera in televiziune, la harpista sensibila, la producatoarea emisiunii sau la tanarul Nick, cel mai inteligent si acid dintre cei prezenti.
Subiectul e, cum spuneam, cu si despre lumea noastra: obsesia pentru televiziune si a televiziunii pentru rating naste monstri de ambele parti, telespectatori si realizatori. O lume cruda in care, de dragul audientei, fiinta este anulata si inlocul ei activeaza un mic robot ce mimeaza acele valori la care cutotii ne raportam si in care nimeni un mai crede cu adevarat si pe care nu le mai recunoaste. Subtil, textul arata cu o cruzime care-ti ingheata zambetul pe buze cum telespectatorul, in goana dupa senzational, ridica in permanente stacheta a ceea ce se cheama senzational. Sex indirect, crima indirect, sinucidere indirect… Telespectatorul voteaza „dragostea” numai atunci cand este falsa. Iar ideea este frumos condusa in spectacolul Liei Bugnar. Sapte oameni, patru barbati si trei femei, sunt inchisi trei zile si trei nopti intr-un studio de televiziune, unde sunt filmati non stop: o falsa proba pentru o telenovela.
Fiecare vrea rolul pentru bani, unii sunt dispusi sa faca orice, fiecare are motivele lui, únele mai emotionante, altele mai putin. Acest gen de falsa competitie scoate la iveala toata monstruozitatea unei lumi. Doua povesti de dragoste adevarata se nasc in cele trei zile. Telespectatorii nici nu le vad si o aleg pe a treia, pe cea de fatada, pe cea contrafacuta… Una dintre cele mai frumoase si mai sensibile scene – text si interpretare – ramane cea in care tanarul goneste peretii (nu e o gluma, chiar se bate cu ei ca Fat-Frumos in povesti) casa un mai vina peste fata de care se indragosteste si care intra intr-un usor sevraj…” (Monica Andronescu, yorick.ro)

Spectacolul de teatru “7 dintr-o lovitura” scris si regizat de Lia Bugnar, cu actorii Marius Manole si Ilinca Manolache in rolurile principale, va avea loc joi, 29 august, ora 20:00 la Godot Café Teatru, strada Blanari nr. 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon 021.31.61.682 / 0736.414.244.

Spectacolul de teatru “7 dintr-o lovitura” scris si regizat de Lia Bugnar, cu actorii Marius Manole si Ilinca Manolache in rolurile principale, va avea loc joi, 29 august, ora 20:00 la Godot Café Teatru, strada Blanari nr. 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon 021.31.61.682 / 0736.414.244.

Post Stats
  • 616 words
  • 4010 characters
  • 200 s reading time
  • 308 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/evenimente/teatru-si-spectacole/spectacolul-de-teatru-7-dintr-o-lovitura-scris-si-regizat-de-lia-bugnar/">Spectacolul de teatru “ 7 dintr-o lovitura ” scris si regizat de Lia Bugnar</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: