Green Hours 22 Jazz Cafe

S-a intamplat si se intampla la GREEN HOURS 22 jazz-cafe, unul dintre cele mai cunoscute cluburi de jazz bucurestene, infiintat in 1994 si situat in plin centrul capitalei, in vecinatatea mai mult decat selecta a Grupului pentru Dialog Social, a Revistei 22 si a Librariei Humanitas. Pastrandu-si totusi, mai degraba, un regim underground – Green Hours organizeaza regulat, saptamanal, seri de jazz si teatru – si ocazional seri de blues, muzica alternativa si clasica, sau alte evenimente de asa zisa sorginte artistica si culturala.

Serile de jazz, blues, sau de muzica electrica si alternativa reunesc nume reprezentative, ca: Johnny Raducanu, Harry Tavitian, A.G. Weinberger, Lucian Ban, Ada Milea, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, iORDACHE, Marius Popp, Cristian Soleanu, Ion Baciu jr, Vlaicu Golcea, Electric Brother, Raul Kusak, Sorin Romanescu, Marta Hristea, Teodora Enache, cat si nume sonore din jazz-ul mondial: Jurg Solothurnmann (Elvetia), Ferdi Schukking (Olanda), Astillero (Mexic), Harold Rubin Quartet (Israel), precum si nume deja cunoscute de trupe si muzicieni din generatia tanara: Jazz Unit, Urma, Aievea, Kumm (Cluj), Slang, Blazzaj (Timisoara), East Village, Arthur Balogh, Maria Raducanu, etc.

Dupa diverse tatonari si “cochetarii” cu jocul de teatru, incepute chiar din 1994, “Teatrul Luni” de la Green Hours, a luat fiinta in decembrie 1997 ca primul cafeteatru din tara noastra si este, din acel moment, prin stagiunea sa NON-STOP (serile de luni, apoi si de marti, si din ce in ce mai des, inca o a treia zi din saptamana – 52 saptamani pe an), singurul teatru cu “stagiune permanenta” din tara.
In cei aproape 8 ani de activitate neintrerupta au avut loc aici peste 36 de premiere cu spectacole in productie proprie, jucate pana acum in peste 1000 de reprezentatii, precum si alte zeci si zeci de reprezentatii ale unor spectacole preluate sau invitate (ale altor diverse trupe sau companii independente). Teatrul Luni este probabil cel mai longeviv teatru independent din Romania, si cu siguranta, alaturi de Teatrul ACT, cel mai cunoscut nume si spatiu neconventional din lumea teatrala independenta romaneasca.
Serile de teatru de la Green Hours 22 – Teatrul Luni – au reunit si reunesc nume de prestigiu ale scenei romanesti – Maia Morgenstern, Coca Bloos, Andreea Bibiri, Florin Piersic jr, Marius Stanescu, Daniel “Doctoru” Popa, Dorina Chiriac, Mihaela Radescu, Constantin “Taca” Cojocaru, Dragos Bucur, Dorina Crisan Rusu, Dorin Andone, etc., – in spectacole (mai ales off-off Broadway), lucrate de tineri regizori, scenografi si dramaturgi dintre cei mai valorosi (Ana Margineanu, Radu Afrim, Theodora Herghelegiu, Peca Stefan, Alina Herescu, Ina Isbasescu, Lia Bugnar, Gianina Carbunariu,
lucrate de tineri regizori, scenografi si dramaturgi dintre cei mai valorosi (Ana Margineanu, Radu Afrim, Theodora Herghelegiu, Peca Stefan, Alina Herescu, Ina Isbasescu, Lia Bugnar, Gianina Carbunariu, Alexandru Berceanu, s.a) dar si de “consacrati” in domeniu, precum: Al. Dabija, Dragos Buhagiar, Lia Mantoc, Al. Tocilescu, Florin Fieroiu, etc. Spectacolele de la la Green Hours si-au castigat de-a lungul anilor un auditoriu din ce in ce mai numeros si un impact pe masura in mass media, atragand tot odata colaborarea a din ce an ce mai multi tineri artisti ai scenei. Dintre acestia, nu putini au debutat sau/si au confirmat in spatiul si in acelasi timp atmosfera neconventionale ale clubului.
Teatrul Luni se auto finanteaza din incasarile clubului Green Hours, fiind practic lipsit de sprijin financiar din afara (cu exceptii punctuale si mai mult decat modice).

Website: http://www.greenhours.ro/

 

Post Stats
  • 544 words
  • 3753 characters
  • 177 s reading time
  • 272 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/locuri/cluburi-si-baruri/green-hours-22-jazz-cafe/">Green Hours 22 Jazz Cafe</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: