Godot Cafe

Godot Cafe -Teatru este un spatiu indelung asteptat – si, mai ales, necesar – in peisajul cultural bucurestean, in special in zona teatrului independent. De aici si denumirea sa, aluzie la personajul din piesa „Asteptandu-l pe Godot” de Samuel Beckett. Conceptul de cafe-teatru pastreaza fizionomia unui teatru clasic, fiind singura sala cu aceasta structura din Bucuresti. Este un loc conceput cu suflet, dotat cu scena, cortina, pian, in care la bar lucreaza studenti la actorie. Un loc in care pur si simplu te simti bine.

Unul dintre putinele spatii din oras dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezinta in fiecare seara pe scena sa artisti tineri: se joaca piese de teatru contemporan, au loc concerte, spectacole de improvizatie, proiectii de film, expozitii de fotografie sau lansari de carte.

Din noiembrie 2010, cand si-a deschis portile, Godot Cafe -Teatru a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute si apreciate spatii din zona teatrului independent bucurestean. Conceput dupa un model aplicat cu succes in strainatate, Godot a devenit un favorit al publicului prin atmosfera calda si prietenoasa, de cafenea interbelica, si prin productiile din ce in ce mai ambitioase care au demonstrat ca teatrul ”de cafenea” nu este unul facil si lipsit de pretentii artistice si ca imbinarea intre calitate si confort satisface gusturile unei game diverse de spectatori. Productiilor proprii li s-au alaturat treptat un numar impresionant de spectacole gazduite, Godot Cafe -Teatru oferind oricarui artist sansa de a se exprima si devenind, astfel, un punct de intalnire intre conceptul de spatiu independent si cel de teatru de repertoriu.

Godot Cafe - Blanari nr. 14 a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole cu sala plina

Godot Cafe – Blanari nr. 14 a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole cu sala plina

Spatiul de pe Blanari nr. 14 a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole cu sala plina. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad Ivanov, Dorina Chiriac, Marius Manole, Rodica Mandache, Mihai Calin, Anca Sigartau, Lia Bugnar, Ada Milea, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu sau Maia Morgenstern; au concertat nume importante ca Zdob si Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro DelShukar Collective, Suie Paparude, The Amsterdams, NightlosersHanno Hoefer, Luiza Zan, Dan Byron, Ozana Barabancea, Irina Sarbu si Marius Mihalache, Teodora Enache.

Dar Godot nu inseamna doar teatru si evenimente culturale. Atmosfera interbelica a cafenelei imbie clientii cu un meniu variat de bauturi pe baza de cafea, racoritoare si bauturi alcoolice, precum si mancaruri deosebite si meniuri speciale pentru cele mai variate gusturi. Echipa Godot invita clientii sa isi inceapa ziua alaturi de ei cu un English Breakfast, sa continue cu un pranz relaxant sau o intalnire de afaceri la un file de somon cu sos de portocale si un Mil Hojas delicios, o salata asortata sau chiar un bratwurst bavarez, iar dupa-masa sa asculte muzica live la pian savurand o lasagna sau o salata de fructe lejera. In plus, in aceeasi nota inedita specifica spatiului, clientii care pasesc pragul Godot in timpul zilei pot servi o cafea si o mancare buna in timp ce asista la repetitiile pentru viitoarele productii ale cafe-teatrului.

 

Spatiul de pe Blanari nr. 14 a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole cu sala plina. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad Ivanov, Dorina Chiriac, Marius Manole, Rodica Mandache, Mihai Calin, Anca Sigartau, Lia Bugnar, Ada Milea, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu sau Maia Morgenstern; au concertat nume importante ca Zdob si Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro Del, Shukar Collective, Suie Paparude, The Amsterdams, Nightlosers - Hanno Hoefer, Luiza Zan, Dan Byron, Ozana Barabancea, Irina Sarbu si Marius Mihalache, Teodora Enache.

Spatiul de pe Blanari nr. 14 a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole cu sala plina. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad Ivanov, Dorina Chiriac, Marius Manole, Rodica Mandache, Mihai Calin, Anca Sigartau, Lia Bugnar, Ada Milea, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu sau Maia Morgenstern; au concertat nume importante ca Zdob si Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro Del, Shukar Collective, Suie Paparude, The Amsterdams, Nightlosers – Hanno Hoefer, Luiza Zan, Dan Byron, Ozana Barabancea, Irina Sarbu si Marius Mihalache, Teodora Enache.

GODOT SUB-SCENA

Din dorinta de a prezenta publicului o plaja cat mai variata de spectacole si evenimente, in februarie 2013 Godot a deschis portile spatiului SubScena – prima sala studio a unui teatru independent din Bucuresti. Gandita ca o extensie a conceptului de ”cafe-teatru” – spectacole de calitate intr-o atmosfera intima si relaxata – sala Godot SubScena isi propune sa devina casa evenimentelor underground. Creat de catre tineri, pentru tineri, cu o capacitate de 56 de locuri asezate in prelungirea scenei, cu un bar decorat in acelasi stil interbelic, fratele mai mic al Godot Cafe-Teatru va promova atat spectacole de calitate cu actori consacrati, cat si productii studentesti de exceptie, oferind tinerilor actori ocazia de a se desfasura pe oscena profesionista. Godot SubScena va relua astfel programul ”Open Stage” – spectacole de licenta alese din facultatile de teatru din Bucuresti – inceput si derulat cu succes in sala deja cunoscuta a Godot Cafe-Teatru. Acestor spectacole li se vor alatura proiecte noi din zona teatrului independent, selectate prin concurs.

Post Stats
  • 766 words
  • 5133 characters
  • 249 s reading time
  • 383 s speaking time
Link to this post:

<a href="https://www.mediatarget.ro/locuri/locuri-teatre/godot-cafe/">Godot Cafe</a>

Lasa un raspuns

%d bloggers like this: